Anesa Kajtazović s deset je godina došla u SAD kao izbjeglica iz BiH, a danas ima zavidnu političku karijeru u Waterloou (Iowa).


Anesa Kajtazović iz Bosne i Hercegovine ostvarila je zavidnu političku karijeru u SAD-u. U Waterloo u američkoj saveznoj državi Iowa došla je s obitelji iz izbjegličkog kampa u BiH, 1997. godine, kada je imala 10 godina, stoji na njezinoj internetskoj stranici Anesa for Iowa House

>>Osam stvari koje rade upješne osobe!

Vezani članci London Breed (Foto: AFP) San Francisco prvi put izabrao Afroamerikanku za gradonačelnicu: "Ona je izvanredna mlada žena" ABBA (Foto: Profimedia) Vraća se ABBA! Jedan od najvećih sastava u povijesti glazbe ponovno na okupu

Rekla je da su joj motivacija za uspjeh u životu bili roditelji koji su se borili i teško radili kako bi njoj i njezinoj mlađoj sestri dali priliku da ostvare svoj Američki san.

Anesa je bila veoma aktivna u studentskoj zajednici, sudjelujući u mnogim organizacijama. Tijekom stažiranja 2006. godine naučila je kako funkcionira demokracija u SAD-u. Diplomirala je na Sveučilišta Northern Iowa.

Tijekom kampanje 2010. osobno je pokucala na 7.000 vrata i nazvala 2.000 glasača u svom distriktu kako bi ih motivirala da izađu na glasovanje i svoj glas daju njoj. Trud se isplatio jer je sa 24 godine, postala najmlađa žena izabrana u Iowi i jedina Amerikanka bosanskih korjena koja je dobila većinu glasova birača za parlament savezne države Iowe.

2012. ponovno je izabrana za zastupnicu parlamenta Iowe. Ima reputaciju jedne od najmarljivijih zastupnika i krenula je u kampanju za treći mandat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook