Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prebjeg iz sj. koreje

Zadesilo ga je sve što ga može zadesiti, zaražen je i nepoznatim parazitom

Demilitarizirana zona, južnokorejski vojnici (Foto: AFP)
Demilitarizirana zona, južnokorejski vojnici (Foto: AFP) Foto: Afp
Južnokorejski kirurzi spašavaju život sjevernokorejskom prebjegu koji je na Jug pobjegao pretrčavši demilitariziranu zonu te je pritom ranjen s čak pet hitaca. Tijekom operacije otkrili su dosad nepoznatog parazita u njegovom abdomenu.

Ranjeni sjevernokorejski prebjeg, čiji identitet nije otkriven, nalazi se u kritičnom stanju nakon dvije runde operativnih zahvata koji su trajali po nekoliko sati, izvijestio je južnokorejski Korea Biomedical Review.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni" Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

"Mučimo se s liječenjem pacijenta, jer smo pronašli velik broj parazita u vojnikovom trbuhu, koji napadaju i jedu ranjena područja", rekao je Lee Guk Jong, jedan od kirurga.

Lee ističe kako otkriće nepoznatog parazita oporavak pacijenta dovodi u pitanje te nevjerojatno komplicira sam postupak liječenja. Navedeni kirurg pojašnjava kako ta vrsta parazita dosad nije viđena u Južnoj Koreji, a zasad ostaje nepoznato postoji li taj parazit u bilo kojem drugom dijelu svijeta.

Sjevernokorejski prebjezi često imaju parazite u sebi, nakon što završe na liječničkom pregledu u Južnoj Koreji, a kod jedne žene zabilježeno je čak 30 vrsta oblića (crijevnih parazita). Lee ističe da su crijevni paraziti problem kod većine sjevernokorejskih prebjega, no napominje da to ipak ne mora davati sliku cjelokupne sjevernokorejske populacije.

Slučaj ovog sjevernokorejskog prebjega odskače od drugih, jer mu je pri ranjavanju oštećeno tanko crijevo pa je trbušna šupljina bila kontaminirana fekalijama i nepoznatim parazitom.

"Zadesilo ga je sve što ga može zadesiti. Izgledno je da će njegova prognoza biti još i gora od uobičajenih pacijenata s takvim ranama, a on se nalazi i u stanju šoka induciranog teškim krvarenjem pa očekujemo još dodatnih komplikacija", zaključio je Lee.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene