Sjevernokorejski vojnik (Arhiva: AFP)
Sjevernokorejski vojnik (Arhiva: AFP)

Ranjeni sjevernokorejski vojnik prebjegao je u Južnu Koreju.


Sjevernokorejski vojnik prebjegao je u Južnu Koreju nakon što su ga pogodili i ranili sjevernokorejski vojnici, objavila je u ponedjeljak Južna Koreja.

Vezani članci Situacija na granici nakon nedavnog bijega vojnika (Foto: AFP) Incident na granici: Južnokorejski vojnici ispalili su 20-ak hitaca, još jedan vojnik prebjegao na jug John Cook-Jong Lee (Foto: AFP) Šokantni detalji o vojniku čiji je bijeg iz Sjeverne Koreje obišao svijet: "Imat će doživotne posljedice"

Vojnik je pronađen na južnoj strani pograničnog sela Panmunjoma, oko 50 metara južno od vojne demarkacijske crte, ranjen u rame i lakat, rekao je dužnosnik južnokorejskoga ministarstva obrane.

Prebjegao je iz obližnje postaje sjevernokorejske garde i oporavlja se u bolnici.

"Prebjeg je helikopterom zapovjedništva UN-a hitno prebačen u bolnicu i nije bilo razmjene vatre s naše strane", rekao je dužnosnik ministarstva za Reuters.

"Budući da je područje izloženo sjevernoj strani, morali smo puzati kako bismo ga izvukli", rekao je dužnosnik.

Sjeverna Koreja zasad nije komentirala događaj.

Svake godine u prosjeku tisuću Sjevernokorejaca prebjegne u Južnu Koreju, većina ih putuje preko Kine i nije uobičajeno da Sjevernokorejci prelaze granicu između dviju Koreja.

Dužnosnik južnokorejskog ministarstva rekao je da se stanje vojnika i vojni čin tek trebaju provjeriti.

Taj se bijeg događa u jeku povišenih napetosti između dviju Koreja i između SAD-a i Sjeverne Koreje.

Sjeverna Koreja ove je godine povećala svoj nuklearni kapacitet i razvoj projektila te izvela niz pokusa, a američki predsjednik Donald Trump obećao je da će je zaustaviti u nastojanjima da bude sposobna svojim nuklearnim oružjem pogoditi kopno SAD-a. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju