Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši zapovjednik snaga UN-a u Hrvatskoj, 48-godišnji Kieran o Halloran, ponudio je dvjema prostitukama 10 tisuća funti kako bi mu u hotelskoj sobi organizirale seks sa troje ili četvero djece,a tražio je i fotografiju novorođenčeta na kojoj se vide i genitalije.


O'Halloran je pred sudom priznao krivnju. Istraga je, inače, počela nakon što je jedna od prostitutki dojavila policiji kakve usluge O'Halloran traži. Prostitutka je slučaj dojavila jer je bila užasnuta zahtjevom. Inače, O'Halloran je 2003. godine osuđen na tri godine zatvora zbog gotovo identičnog kaznenog djela.

Vezani članci Nasilje/ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Odležao zbog silovanja djevojčice, a njezina majka tvrdi da sada uznemiruje obitelj: "Svi s knedlom u grlu izlazimo iz stana" George Pell (Foto: AFP) Vatikan o kardinalu pedofilu: "Uvijek je tvrdio da je nevin i ima pravo na još jednu žalbu"

O'Halloran je također planirao i posjete egzotičnim zemljama, poput Tajlanda, gdje je relativno lako pribaviti djecu za seks.  

O'Halloran bio je 22 godine u djelatnoj vojnoj službi, a godinu je dana proveo i kao zapovjednik UN-ovih snaga u Hrvatskoj. Iz službe se povukao 2001. godine kada su se pojavile prve optužbe protiv njega.