Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ubojica iz Zlatne države"

Bivši policajac osuđen na 11 doživotnih kazni: Ubio 13 i silovao na desetke žena, na izricanju presude ispričao se žrtvama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Joseph James DeAngelo mlađi (74) priznao je 13 ubojstava i desetke silovanja u okviru nagodbe s tužiteljstvom kako bi izbjegao smrtnu kaznu. Njegove preživjele žrtve tri su dana pred sudom svjedočile o svojim mučnim pričama.

"Ubojica iz Zlatne države", bivši policajac koji je terorizirao Kaliforniju u 1970-im i 80-im, osuđen je u petak na više kazni doživotnog zatvora i ispričao se žrtvama na sudu.

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao

Joseph James DeAngelo mlađi (74) priznao je 13 ubojstava i desetke silovanja u okviru nagodbe s tužiteljstvom kako bi izbjegao smrtnu kaznu.

"Saslušao sam sva svjedočenja. Svako od njih. Doista mi je žao zbog svih koje sam povrijedio", rekao je prije nego mu je sudac izrekao kaznu: 11 doživotnih kazni, bez mogućnosti puštanja na uvjetnu slobodu.

Sudac Michael Bowman rekao je da je "odredio najveću kaznu koju sud može po zakonu donijeti".

DeAngelove žrtve su tri dana svjedočile na sudu.

"Preživjeli su jasno rekli - optuženik ne zaslužuje samilost", istaknuo je sudac dok se u sudnici prolomio pljesak.

"Ubojica iz Zlatne države" počinio je desetke ubojstava i silovanja između 1975. i 1986. Žrtve su imale od 14 do 41 godine. Većinu zločina počinio je u okolici Sacramenta, a neke u Zaljevu San Francisca i na jugu kalifornijske obale, kamo se sve selio sa suprugom.

Noću bi provaljivao u kuće i stanove svojih žrtava. Često je napadao žene koje su živjele same, dok su spavale, ili parove koje bi vezao a zatim bi silovao ženu pred njezinim partnerom.

Policija ga je pronašla po DNK s mjesta zločina koji je usporedila s genetskim informacijama o članu njegove obitelji pronađenim na internetskoj stranici za utvrđivanje podrijetla kojima ljudi sami šalju svoj uzorak DNK.

"Nakon današnjeg izricanja kazne DeAngelo više nikad neće biti prijetnja našim žrtvama. Neće više povrijediti nijedno ljudsko biće", istaknula je glavna tužiteljica Diana Becton. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene