Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gnjusan zločin

Bivši odgajatelj silovao i zlostavljao djecu, sve je snimao i objavljivao: "Ovo je nešto najužasnije što smo ikad vidjeli"

Bivši odgajatelj iz Australije u razdoblju od 15 godina seksualno je zlostavljao djecu, snimao sve i širio snimke internetom.

Bivši odgajatelj seksualno je zlostavljao djecu, snimao i širio taj sadržaj internetom. Policija tvrdi da je 45-godišnji Australac počinio više od 1600 prekršaja, a predator je navodno u razdoblju od 15 godina seksualno zlostavljao čak 91 dijete. Muškarac je radio u desetak ustanova diljem Australije i u inozemstvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija pet regija na udaru Upaljen meteoalarm: Stiže novo nevrijeme uz kišu i jak vjetar, budite na oprezu!

Muškarac je uhićen u kolovozu 2022. godine, no policiji je trebalo otprilike godinu dana da istraži i identificira žrtve. Vlasti navode da se radi o jednom od najužasnijih slučajeva koji su ikada vidjeli. Australac se suočava s čak 246 točaka optužnice za silovanje te 673 točke optužnice za zlostavljanje djece te su mnoge pod otežanim okolnostima.

Za najteže optužbe s kojima se silovatelj suočava predviđena je maksimalna kazna doživotnog zatvora.

Uz to, muškarac je suočen sa stotinjak optužbi za snimanje i širenje materijala zlostavljanja djece. Policija navodi da je muškarac snimao zlostavljanje, a na njegovim elektroničnim uređajima pronađeno je 4000 slika i videa, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Napad na Moskvu 1. kolovoza Oboreno nekoliko letjelica VIDEO "Napali su nas dronovima kamikazama!": Pogođen neboder u Moskvi koji je bio meta prije nekoliko dana, privremeno zatvorena moskovska zračna luka

Zlostavljanje se događalo u 10 centara u Queenslandu, u jednom u Novom Južnom Walesu te u jednom centru izvan zemlje. Australska federalna policija navodi da je muškarac radio i u drugim centrima no uvjereni su da tamo nije bilo zlostavljanja.

"To je izvan područja bilo čije mašte, što je ta osoba učinila toj djeci. Pokušavate se ne šokirati nakon dugog vremena provedenog u policiji, ali ovo je užasan slučaj", rekla je Justine Gough, iz Australske federalne policije.

Neke žrtve sada su već odrasle osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene