Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pet regija na udaru

Upaljen meteoalarm: Stiže novo nevrijeme uz kišu i jak vjetar, budite na oprezu!

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Utorak je u cijeloj zemlji započeo uz sunce i djelomičnu naoblaku, no do kraja dana očekuje se postupan porast naoblake sa zapada, koju će pratiti novi val kiše, vjetra i grmljavine, koji će lokalno biti i jače izraženi.

Žuti meteoalarm upaljen je u nekoliko regija. Porast naoblake uz kišu i vjetar stići će poslijepodne sa zapada, pa je potencijalno opasno vrijeme moguće na zapadnoj obali Istre te u riječkoj regiji, kao i u zagrebačkoj i karlovačkoj, ali i osječkoj i gospićkoj regiji.

Pročitajte i ovo Pomoć za oštećene automobile - 6 na terenu 55 timova Stradao vam je auto u oluji, a nemate kasko? Grad Zagreb nudi pomoć, ovako se možete prijaviti

Pljuskovi će biti lokalno izraženiji, praćeni grmljavinom i pojačanim vjetrom, a očekuje se veća količina oborina. Građane se poziva na oprez zbog mogućeg jačeg grmljavinskog nevremena. Poseban je oprez potreban u područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni.

Ilustracija Meteoalarm 1. 8. 2023. (Foto: DHMZ)

Pročitajte i ovo Ante Radonić, astronom neobična pojava NLO iznad Slovenije: Slučaj neodoljivo podsjeća na svjedočanstva iz SAD-a, evo objašnjenja našeg poznatog astronoma

Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, a uz obalu je moguć i opasan vjetar uz valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, objavio je DHMZ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene