Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi s vatrom

BiH: Zbog požara izvanredno stanje na području Konjica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području općine Konjic u Bosni i Hercegovini je proglašeno izvanredno stanje zbog niza šumskih požara koji prijete daljim širenjem.

Vatra koja već danim gori na nekoliko odvojenih lokacija djelomice je zahvatila gustu borovu šumu, a zbog nepristupačna terena gašenje je gotovo nemoguće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Troje ozlijeđenih Dron pogodio stambenu zgradu: Ruski grad proglasio izvanredno stanje Tornado udario u školu ''To je tragedija'' VIDEO Trenuci užasa: Kamere snimile prolazak tornada,  proglašeno izvanredno stanje

>> Požari haraju i u istočnoj Bosni

Gasitelji pokušavaju spriječiti dalje širenje vatre, a na zahtjev općinskih vlasi angažiran je helikopter iz sastava vojnih snaga Europske unije u BiH (EUFOR) koji im u tome pomaže.

Tijekom dana u funkciju je stavljen i jedan od dva helikoptera oružanih snaga BiH namijenjenih gašenju požara, no on je odmah upućen na područje Bratunca u istočnoj Bosni.

Helikopteri OS BiH u proteklih sedam dana nisu mogli letjeti jer se na njima morao obaviti remont nužan zbog stalne uporabe.

U Bratuncu kao i na području Konjica vatra također gori već danima. Ondje je izvanredno stanje proglašeno prije dva dana, pa je u gašenju požara angažirano i radno sposobno stanovništvo. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene