Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suša i visoke temperature

Požari haraju i u istočnoj Bosni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Bratunca, u istočnoj Bosni, u utorak je proglašeno izvanredno stanje zbog velikog šumskog požara koji prijeti širenjem ka stambenim objektima, izvjestili su lokalni mediji u BiH.

Općinske vlasti u Bratuncu zatražile su od svih radno sposobnih muškaraca da se angažiraju na obrani od požara, jer gasitelji nisu u stanju sami kontrolirati požarište, zbog nepristupačnog terena. Požari su u utorak registrirani i oko Zenice te na području Hercegovine.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih

>> U Hrvatskoj 1.566 požara više nego lani!

Vatra je kod Konjica zahvatila gustu borovu šumu dok na brdima u okolici Trebinja gori nisko raslinje.

Izbijanju požara u BiH pogoduju suša i visoke temperature koje bi, prema prognozama meteorologa, u većem dijelu te zemlje do kraja tjedna mogle dosegnuti i 40 celzijevih stupnjeva. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene