Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija koja je potresla regiju

Stigli nalazi: Službeno utvrđen uzrok tragične smrti osmero mladih iz Posušja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trovanje ugljikovim monoksidom uzrok je smrti osmero mladih koji su preminuli u tragediji u novogodišnjoj noći nedaleko Posušja, pokazali su rezultati vještačenja koje je objavilo županijsko, zapadnohercegovačko tužiteljstvo.

"Nakon analize krvi utvrđeno je da je kod svih osam osoba došlo do trovanja ugljikovim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna", rekao je za medije glavni županijski tužitelj Josip Aničić.

Time su potvrđene pretpostavke istražitelja koje su iznijeli nedugo nakon tragedije kako se u mjestu Tribistovu kod Posušja ugušilo osmero mladih, Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavkovića i Marija Pavković.

Pročitajte i ovo U Splitu održana komemoracija za preminule u Posušju - 2 ZA STRADALE KOD POSUŠJA Potresna komemoracija u Splitu: Danas su trebali doći na prva predavanja poslije praznika. Umjesto toga, za njih su upaljene svijeće

Na vještačenje je bio upućen i agregat iz kojega je ispušni plin ugušio četiri djevojke i četiri mladića. Agregat kojim je vikendica opskrbljivana električnom energijom nalazio se u sporednoj prostoriji iz koje je prozor bio odškrinut prema vikendici.

Tragedija u kojoj je preminulo osmero mladih ne pamti se u posuškome kraju te napose u mjestu Rakitnu, otkuda je bilo njih šestero.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene