Tisuće na pokopu šestero mladih u mjestu Rakitnu - 2
Tisuće na pokopu šestero mladih u mjestu Rakitnu - 2 Foto: Denis Kapetanović/Pixsell

Trovanje ugljikovim monoksidom uzrok je smrti osmero mladih koji su preminuli u tragediji u novogodišnjoj noći nedaleko Posušja, pokazali su rezultati vještačenja koje je objavilo županijsko, zapadnohercegovačko tužiteljstvo.


"Nakon analize krvi utvrđeno je da je kod svih osam osoba došlo do trovanja ugljikovim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna", rekao je za medije glavni županijski tužitelj Josip Aničić.

Time su potvrđene pretpostavke istražitelja koje su iznijeli nedugo nakon tragedije kako se u mjestu Tribistovu kod Posušja ugušilo osmero mladih, Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavkovića i Marija Pavković.

U Splitu održana komemoracija za preminule u Posušju - 2 Potresna komemoracija u Splitu: Danas su trebali doći na prva predavanja poslije praznika. Umjesto toga, za njih su upaljene svijeće

Na vještačenje je bio upućen i agregat iz kojega je ispušni plin ugušio četiri djevojke i četiri mladića. Agregat kojim je vikendica opskrbljivana električnom energijom nalazio se u sporednoj prostoriji iz koje je prozor bio odškrinut prema vikendici.

Tragedija u kojoj je preminulo osmero mladih ne pamti se u posuškome kraju te napose u mjestu Rakitnu, otkuda je bilo njih šestero.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju