Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brani se od optužbi

Berlusconi: Političari ljevice se ne peru i ljuti su kad se vide u zrcalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Identitet ljevice se nalazi u mržnji, oni siju mržnju i pesimizam. Oni su u politiku unijeli ozračje građanskog rata', optužuje Berlusconi oporbeni lijevi centar.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi napada ljevicu i tužiteljstvo. U završnoj fazi predizborne kampanje za administrativne izbore u 1.344 općine, a glasovat će se 15. i 16. svibnja, i za gradonačelnike nekih velikih gradova kao što su Milano, Napulj, Torino i Bologna, Berlusconi je oštriji u napadu na oporbeni lijevi centar. Zapravo ako njegova stranka izgubi, posebno gradonačelnika Milana, onda bi mogla pasti i njegova vlada. Koalicijski saveznik Berlusconija, Sjeverna liga čelnika Umberta Bossija, zaprijetio je i krizom vlade ako sadašnja gradonačelnica Letizia Moratti ne bude ponovno izabrana na čelo Milana. Zbog toga je Berlusconi agresivniji nego ikada prema ljevici, a posebno prema tužiteljima koji su pokrenuli tri procesa protiv njega.

Pročitajte i ovo Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke Spomenik Osmica u VItezu Podignuta optužnica Vrijeđao ubijenu hrvatsku djecu u središnjoj Bosni: Kazao da su škutorske nacionalnosti

'Tužitelji su bolest demokracije, skladište za otpadak', kazao je Berlusconi. A, nije blaži ni prema ljevici.

'Identitet ljevice se nalazi u mržnji, oni siju mržnju i pesimizam. Oni su u politiku unijeli ozračje građanskog rata', optužuje Berlusconi. No, i do sada je na sličan način 'pljuvao' ljevicu, ali sada je dodao još jedan slikoviti izraz kazavši kako se političari ljevice 'malo peru'.

'Čelnici ljevice su uvijek puni ljutnje (upotrijebio je izraz incazzati, što bi u doslovnom prijevodu značilo naku..eni) jer ujutro vide svoje lice u zrcalu', rekao je Berlusconi i onda je dodao kako se oni 'zapravo peru jako malo'.

'Primorani su doći u Parlament i onda moraju otići u zahod i tu se briju, ali se ne peru', detaljnije je opisao Berlusconi život svojih političkih protivnika.

>> Berlusconi sucima: Vi ste 'karcinom' ili ste s druge planete

>> Potpora Berlusconiju nikad nije bila niža

Čelnik oporbene Demokratske stranke (bivše KP), Pierluigi Bersani je kratko odgovorio kako su političari ljevice ozbiljni ljudi, a Berlusconi 'bunca'. Berlusconi je kazao kako treba promijeniti i suce Ustavnog suda, jer prečesto njegove zakone proglašavaju neustavnima, te kako treba smanjiti ovlasti predsjedniku republike, a povećati one predsjednika vlade.

Berlusconi pokušava administrativne izbore izbore pretvoriti u neki referendum protiv sudstva i predsjednika republike, koji također koći provedbu zakona koje je donio Parlament glasovima desnog centra, a kojima brani sebe od optužbi.

Predsjednik republike, Giorgio Napolitano, je danas poručio kako politička borba ne smije postati neprekidnim ratom, te pozvao na obostrano poštovanje političkih strana. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene