Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koštali ga skandali

Potpora Berlusconiju nikad nije bila niža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpora talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju i njegovoj vladi pala je na novu najnižu razinu, pokazalo je istraživanje javnog mišljenja, a lijevi centar prestigao je desni centar po naklonosti birača.

Istraživanje instituta IPR napravljeno za list La Repubblicu pokazalo je da Berlusconija podržava 31 posto ispitanika, dok ga je početkom godine podržavalo 40, a u travnju 2009. godine 56 posto. Istraživanje je potvrdilo postojan pad Berlusconijeve popularnosti narušene suđenjima za korupciju i maloljetničku prostituciju. Oko 58 posto ispitanih reklo je da ima slabo ili uopće nema povjerenje u Berlusconija dok je u prva tri mjeseca 2011. takav stav imalo 55 posto ispitanih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasmiješeni poput Williama i Kate Napravio portret Berlusconija i Ruby od vrećica i selotejpa Slika nije dostupna Burno u Milanu Gadafi spasio Berlusconija

>> Što se zapravo događalo na Berlusconijevim bunga bunga zabavama!

>> FOTO: Sve Berlusconijeve ljepotice

Povjerenje u vladu desnog centra palo je na 23 s 26 posto prije mjesec dana. Na pitanje za koga namjeravaju glasovati, 41,5 posto upitanih reklo je da će glasovati za lijevi centar dok se za stranke desnog centra opredjeljuje 41 posto ispitanih. Berlusconi je počeo kampanju za izbore 15. svibnja na kojima će se birati gradonačelnici velikih gradova Milana, Torina i Napulja, i koji se smatraju ispitom popularnosti Berlusconijeve vlade. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene