Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donedavno vodeća srbijanska Demokratska stranka izabrala je novog predsjednika.


Beogradski gradonačelnik Dragan Đilas izabran je za predsjednika donedavno vladajuće srbijanske stranke DS-a. Dosadašnji čelnik Boris Tadić imenovan je počasnim predsjednikom. Time je okončan višemjesečni rat dviju struja unutar DS-a. Đilas je najavio sastavljanje plana za izlazak iz krize, koji će biti temelj budućeg rada Demokratske stranke. Bivše ministre, a danas zastupnike u parlamentu pozvao je da vrate mandate, jer njihov rad nije dobio prolaznu ocjenu građana.

Vezani članci Cijepljenje u Srbiji Nastavlja se masovno cijepljenje u Srbiji, dosad se prijavilo više od 466 tisuća građana Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija U susjednu zemlju stiže 100 tisuća doza kineskog cjepiva, u prioritetnu skupinu uvrstili i novinare

>> Tadić: Apeliram na moje kolege, na sve građane Hrvatske na suzdržanost i u ovome danu!

'Srbija se petu godinu bori s krizom i povelje, politički manifesti i možda neki zaokreti u ideologiji možda neće biti dovoljni. Srbiji je danas više nego ikada potreban jasan plan za izlazak iz krize. Ja vjerujem u odgovornost, u stručnost i rad koji donosi rezultate', kazao je Đilas.

'Ja sam sa svoje strane na prošlim sjednicama glavnog odbova jasno identificirao odgovorne za neuspjeh Demokratske stranke, pored mene samog, koga sam prvog izdvojio kao odgovornog odmah poslije izbora', kazao je Tadić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook