Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Srbije

Tadić: Apeliram na moje kolege, na sve građane Hrvatske na suzdržanost i u ovome danu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić ocijenio je u petak da Haaški sud odlukom o oslobađanju generala Ante Gotovine i Mladena Markača proizvodi teške posljedice i pozvao hrvatske političare i građane da se suzdrže od trijumfalizma.

"Presuda predstavlja duboki i teški udarac međunarodnoj pravdi i proizvodi teške posljedice na prostoru zapadnog Balkana", rekao je Tadić agenciji Beta i istaknuo kako se "može vidjeti svojevrsni trijumfalizam u Hrvatskoj i velika potištenost u Srbiji".

Pročitajte i ovo Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž" Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj

>> Oduševljenje na trgovima: Heroji, a ne zločinci!

"Postavljaju se brojna pitanja o objektivnosti suda, koja sa sobom nose opasne interpretacije uloge međunarodnih institucija", ustvrdio je Tadić. Prema njemu, postavlja se i pitanje u kojoj su mjeri međunarodne institucije pod pritiskom politike.

>> Vlada Srbije s dnevnog reda skinula sve točke o dostavi dokumentacije haškom sudu

Pozvao je Srbiju da unatoč ovakvoj odluci Haaga, ne odustaje od međunarodnog prava i pravde. "Ako zbog ovakvih presuda Srbija odustane od ideje međunarodne pravde i prava, onda postaje sudionik u uspostavljanju nepravde", istaknuo je Tadić.

"Srbija nema drugi put nego da nastavi politiku pomirenja i borbu za uspostavljanje prava i pravde, unatoč svim teškoćama na tome putu", rekao je Tadić.

"Bilo kakav trijumfalizam u Hrvatskoj, koji je ovoga trenutka evidentan, ne pridonosi politici pomirenja i boljim odnosima Hrvatske i Srbije", ustvrdio je bivši srbijanski predsjednik. "Zbog toga apeliram na moje kolege, na sve građane Hrvatske, na suzdržanost i u ovome danu"
, poručio je Tadić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene