Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašen najviši stupanj opasnosti

Beč 'stenje' pod nanosima snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zapadu Austrije, povećana je i opasnost od snježnih lavina.

Snježno nevrijeme zahvatilo je u noći s nedjelje na ponedjeljak mnoge austrijske pokrajine i izazvalo kaos i brojne zastoje u prometu. Nadležni organi vlasti u Beču proglasili su najviši stupanj opasnosti zbog snježne oluje i velikih nanosa snijega, pod kojim austrijska metropola doslovce "stenje".

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

Od ranih jutarnjih sati na bečkim su ulicama oko 1.380 djelatnika Službe za održavanje cesta i putova i 350 vozila. Gradske vlasti Beča apelirale su na građane da zbog velike količine snijega i zaleđenih ulica, ostave automobile kod kuće i koriste javni prijevoz.

VIDEO Snijeg nema šanse protiv ovog stroja

No, i u gradskom prijevozu, prvenstveno tramvajskom i autobusnom došlo je do zakašnjenja, pa su mnogi Bečani u ponedjeljak ujutro kasnili na posao. Snježna oluja stvara probleme i na austrijskim autocestama. Zapadna autocesta A1 od Salzburga prema Beču ponovno je zatvorena za promet, nakon što je dan prije zbog snježnih neprilika u blizini Amstettena došlo do lančanog sudara 65 automobila.

Na Zapadu Austrije, povećana je i opasnost od snježnih lavina. Ali i u južnoj austrijskoj pokrajini Koruškoj, stupanj opasnosti, na visini iznad 2.000 metara, podignut je na razinu 4, od 5 mogućih. Ista je situacija i u planinskom području pokrajina Tirol i Donja Austrija. Od početka zime do sada, u austrijskim Alpama, je od snježnih lavina poginulo čak 16 osoba. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene