Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bande na Internetu ratuju snimkama smaknuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rat meksičkih bandi preselio se na Internet, odnosno na YouTube. Na taj način članovi suprotstavljenih narko kartela međusobno razmjenjuju prijetnje i krvave snimke ubojstava.

Jedna od najpopularnijih snimki pokazuje čovjeka kojem je pucano u glavu. Druga snimka, od koje će se mnogima 'dignuti želudac' prikazuje egzekuciju nakon koje žrtvi s lica vise komadi mesa.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Reinaldo Fuentes Okrutna smrt Narkobos pokrao kartel, uslijedila je stravična kazna: Vezali mu ruke i sidro oko struka te ga bacili u more

U Meksiku je prošle godine poginulo više od dvije tisuće ljudi u sukobima suprotstavljenih narko kartela. Predsjednik Felipe Calderon poslao je tisuće postrojbi kako bi smirili stanje i onesposobili narko kartele. No, oni su svoje područje djelovanja proširili i na internet. 

Snimka naziva 'The hit man' na YouTubeu, pokazuje čovjeka s lisicama na rukama kojeg je uhvatila policija. Uhićen je jedan od članova najpoznatijeg kartela Golf, na snimci je sklupčan  na podu i govori: 'Oni će me ubiti'.

Na jednom od postova na YouTubeu nudi se 4 i pol tisuće dolara za dokazni materijal ubojstava  unutar kartela; doslovno se traži 'fotografija, i video koji prikazuju mrtva tijela'.

'To što vidimo na internetu su poruke koje članovi bandi izmjenjuju, bez ikakvih prikrivanja ili šifri', kaže Alejandro Paez, meksički novinar koji pokriva područje narko kartela na internetu.

Glasnogornik YouTubea kaže:' Na našoj stranici nije dopušteno prikazivanje opasnih i ilegalnih radnji'. 

No, ipak je moguće pogledati snimku koja prikazuje smaknuće čovjeka pucajući mu u glavu. Za tu snimku vlada golemo zanimanje; pogledana je čak 280 000 puta. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene