Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 55 ljudi je poginulo, a 130 ih je ranjeno u eksplozijama dviju bombi postavljenih uz cestu u Bagdadu, na dan kada su američke snage objavile da povlače 2.000 vojnika iz iračkog glavnog grada.


Eksplozije su odjeknule u trgovačkoj četvrti Karrada u središtu grada, rekao je glasnogovornik iračkih snaga u Bagdadu. Potvrdio je da su u napadu smrtno stradalo 55, a ranjeno je najmanje 130 ljudi.

Vezani članci Mjanmarska policija U eksploziji u Mjanmaru ubijeno petero ljudi, bomba poslana poštom Eksplozija u Kabulu, ilustracija (Foto: Screenshot/Reuters) - 3 U eksploziji autobombe u Kabulu ubijeno sedam civila

Eksplozije su uništile desetke trgovina, a na mjesto nesreće stiglo je 12 vozila hitne pomoći.

Istovremeno u četvrtak, američka je vojska objavila da iz Bagdada povlači 2.000 vojnika u sklopu planiranog smanjenja snaga u Iraku.

Druga borbena brigada i 82. zračna divizija bile su dijelom dodatnih 30.000 vojnika koji su prošle godine raspoređeni po Iraku kako bi zaustavili vjersko nasilje između sunita i šijita koje je dovelo zemlju na rub građanskog rata. Nakon što je nasilje opalo za 60 posto, američki su zapovjednici odlučili povući dio vojnika.