Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bagdad: 55 mrtvih u eksploziji dviju bombi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 55 ljudi je poginulo, a 130 ih je ranjeno u eksplozijama dviju bombi postavljenih uz cestu u Bagdadu, na dan kada su američke snage objavile da povlače 2.000 vojnika iz iračkog glavnog grada.

Eksplozije su odjeknule u trgovačkoj četvrti Karrada u središtu grada, rekao je glasnogovornik iračkih snaga u Bagdadu. Potvrdio je da su u napadu smrtno stradalo 55, a ranjeno je najmanje 130 ljudi.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

Eksplozije su uništile desetke trgovina, a na mjesto nesreće stiglo je 12 vozila hitne pomoći.

Istovremeno u četvrtak, američka je vojska objavila da iz Bagdada povlači 2.000 vojnika u sklopu planiranog smanjenja snaga u Iraku.

Druga borbena brigada i 82. zračna divizija bile su dijelom dodatnih 30.000 vojnika koji su prošle godine raspoređeni po Iraku kako bi zaustavili vjersko nasilje između sunita i šijita koje je dovelo zemlju na rub građanskog rata. Nakon što je nasilje opalo za 60 posto, američki su zapovjednici odlučili povući dio vojnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene