Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Wikileaks nastavlja šokirati

Assangeov odvjetnik: Imamo uznemirujuće dokumente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik osnivača popularnog Wikileaksa Julian Assange, zavjetovao se na borbu protiv izručenja njegovog klijenta Švedskoj. Da podsjetimo, švedske vlasti traže Assangea zbog optužbi za silovanje. Odvjetnik Mark Stephens nazvao je to 'političkim trikom'.

Stephens je rekao kako će se Assange 'itekako boriti protiv deportacije', zato što bi to moglo dovesti do situacije da na kraju 'padne u ruke' SAD-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Slika nije dostupna Iz kućnog pritvora Assange: Progone me kao američke Židove 50-ih!

>> Assange: Za svaki slučaj čuvam 'otrovnu pilulu'

>> Australci će pomoći SAD-u u privođenju osnivača WikiLeaksa

>> Može li WikiLeaks preživjeti bez Assangea?

Rekao je kako stranica Wikileaks, koja je prošloga tjedna prisilno prebačena na švicarski server nakon što su je odbacile sve američke internetske kompanije, ponovno 'pod opsadom različitih cyber- napada'.

Biti će puštene nove šokantne informacije?

Organizacija najavljuje kako su u posjedu još nekih dokumenata pod naslovom 'termo- nuklearna naprava' koji će navodno biti pušteni u slučaju da će morati 'zaštiti sami sebe'. 'Već smo dugo vremena u posjedu uznemirujućih šifriranih kopija za koje se vjeruje da su dokumenti o Guantanamu', te su, kako kaže, spremni da budu pušteni u javnost ukoliko samo jedna od vlada pokuša nešto sumljivo.

Assange upozorava da su dokumenti negovo 'osiguranje', te će biti pušteni u javnost u slučaju da se Wikileaks trajno zatvori, a on završi u zatvoru. 'Sve što moramo napraviti jest upisati šifru na spomenuti materijal i dokumenti trenutačno postaju dostupni široj javnosti'. Navodno dokumenti sadrže stvarne prijetnje sigurnosti, te nema načina da se sazna blefira li Assange što se sadržaja tiče, jer je dokumente zaštitio na način za koji stručnjaci kažu da je virtualno neprobojan.

'Sve manje od pogubljenja, premala kazna za njega'

Julian Assange, koji je trenutno u Velikoj Britaniji, nalazi se pod golemim pritiskom od strane političara u SAD-u te diljem svijeta nakon njegovog puštanja šokantnih informacija Wikileaksom, prošloga tjedna. Zanimljivo je kako ga je bivša predsjednička kandidatkinja Sarah Palin, opisala 'anti- američkim operativcem kojemu su ruke zaprljane krvlju', te je pozvala da ga se ulovi na isti način kao što je to rađeno s talibanskim vođama, dok je drugi republikanac Mike Huckabee izjavio kako je 'sve manje od pogubljenja, premala kazna za njega i ono što je napravio'.

Švedski tužitelji poslali su međunarodni uhidbeni nalog Metropolitanskoj policiji, tražeći njegovo izručenje zbog sumnji u navodno silovanje, što je Assange kategorički porekao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene