Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lov' na Assangea

Australci će pomoći SAD-u u privođenju osnivača WikiLeaksa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australske će vlasti pomoći američkima da se privede osnivač WikiLeaksa Julian Assange, izvijestio je u subotu australski glavni tužitelj Robert McClelland.

Assangea, australskog državljanina, švedske vlasti traže zbog optužnice za silovanje, a Washington mu prijeti krivičnim gonjenjem zbog objavljivanja više od 250.000 povjerljivih diplomatskih informacija na internetskim stranicama WikiLeaks.

Pročitajte i ovo Privođenje vozača kamiona koji je naletio na kolonu vozila - 4 18 ozlijeđenih Ovo je vozač kamiona koji se zabio u kolonu automobila i ozlijedio 18 ljudi, bio je drogiran Julian Assange (Foto: AFP) ŽALIT ĆE SE NA ODLUKU Sutkinja blokirala zahtjev: Osnivač WikiLeaksa Julian Assange neće biti izručen SAD-u

'Glavni američki tužitelj izjavio je kako postoji opravdana sumnja da je prekršen američki zakon, a australska savezna policija pokušava ustvrditi je li prekršen bilo koji australski zakon', kazao je novinarima McClelland, dodavši kako će 'Australci pomoći Amerikancima' u provedbi zakona.

Također je rekao kako je moguće da se Assangeu oduzme australska putovnica. Pretpostavlja se da se 39-godišnji Assange krije negdje u Europi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene