Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Izbori u BiH i Mađarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opći izbori u BiH odvijaju se bez većih poteškoća a stanje u cijeloj zemlji je mirno, potvrdio je nešto poslije deset sati predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) Branko Petrić. Dva tjedna nakon izbijanja prosvjeda protiv premijera Ferenca Gyurcsanyja zbog njegova tajnog priznanja da je prije parlamentarnih izbora prevario birače, u nedjelju su otvorena birališta za lokalne izbore od kojih oporba desnog centra želi učiniti referendum protiv socijalističkog premijera.

Oko 8,2 milijuna Mađara je pozvano da do 19 sati po mjesnom vremenu obnove sva općinska vijeća kao i 20 skupština departmana.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Prvi čovjek oporbenog Fidesza, Viktor Orban drži da bi se, uspije li na lokalnim izborima dobiti više od 50 posto glasova, vlada trebala povući i biti zamijenjena prijelaznom vladom koja će pripremiti nove parlamentarne izbore.

Najveći broj glasačkih mjesta u BiH otvoren je na vrijeme, točno u sedam sati.

Iznimka su dva glasačka mjesta u Livnu i Posušju gdje je zbog naknadnog prebrojavanja glasačkog materijala na zahtjev promatrača otvaranje birališta kasnilo oko sat vremena.

Nešto više od 2,7 milijuna građana BiH s pravom glasa danas bira novi saziv Predsjedništva BiH, Zastupničkog doma državnog te parlamenta Federacije BiH, Narodne skupštine Republike Srpske kao i predsjednika i dva dopredsjednika tog entiteta.

U Federaciji BiH boraju se i nove skupštine deset županija. Izbore nadzire više od šest tisuća domaćih i međunarodnih promatrača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene