Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši američki vojnik osuđen je u petak za silovanje i višestruko ubojstvo počinjeno u Iraku na pet uzastopnih kazni doživotnog zatvora pred saveznim sudom u Paducahu, u saveznoj državi Kentucky.


Steven Green (24) iz Midlanda, Teksas, osuđen je za silovanje i ubojstvo 14-godišnje iračke djevojčice Abir Kasim al-Đanabi, te ubojstvo još tri člana njezine obitelj u selu Mahmudija, kod Bagdada, 13. ožujka 2006. Civilna porota u Kentucky nije mogla donijeti jednoglasnu odluku o smrtnoj kazni, pa je Green pošteđen smrtne kazne i automatski osuđen na doživotni zatvor.

Vezani članci Bojler, ilustracija - 2 Djevojčica iz Sesveta otrovala se plinom jer su ova dva uređaja bila upaljena istovremeno, a prozori i vrata zatvoreni Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL) Muškarac priznao da je imao spolni odnos s djevojčicom. Žrtva ima manje od 15 godina i ostala je trudna...

Četiri vojnika, koji su bili suučesnici prvooptuženom Greenu, služe kazne zatvora u rasponu od 27 mjeseci od 110 godina. 'Ono što je učinio optuženi je užasavajuće i neoprostivo', rekao je okružni sudac Thomas Russell kod izricanja kazne, potvrdivši da će Green provesti život iza rešetaka, bez prava na traženje oprosta. (Hina)