Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Bez kontakta s odvjetnicima

Američki novinar zadržan dva dana u turskom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska policija zadržala je u zatvoru dulje od dva dana američkog novinara, dopisnika Wall Street Journala iz Istanbula i nije mu dopustila kontakt s odvjetnikom, izvijestio je u subotu američki list, zabrinut za slobodu tiska u Turskoj.

Diona Nissenbauma, (49), policija je u utorak uhitila u njegovu stanu u Istanbulu optuživši ga da je prekršio zabranu objave video snimke skupine Islamska država, piše list na svojoj mrežnoj stranici.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Vrijeme u Hrvatskoj; ilustracija - 3 Udar ledene fronte VIDEO Temperaturni šok i snježne pahulje zatekle Hrvatsku: Vatrogasci imali pune ruke posla

Novinar je bio zadržan dva i pol dana i nije mu bio dopušten kontakt s odvjetnikom niti s obitelji, dodaje Wall Street Journal koji dva dana nije mogao odrediti gdje se njegov novinar nalazi.

Nissebaum je pušten u petak ujutro i otputovao je s obitelji iz Turske u SAD, precizira list.

Novinar je rekao da su u zatvoru s njim dobro postupali.

Plateforma P24 za neovisnost novinarstva navodi da je 118 novinara bilo uhićeno od uvođenja izvanrednog stanja u Turskoj nakon pokušaja državnog udara 15. srpnja.

Međunarodna organizacija CPJ (Odbor za zaštitu novinara) navodi da je ugašeno više od 130 medija od pokušaja državnog udara u srpnju.

Više do 110.000 javnih službenika, policajaca, sveučilišnih radnika bilo je privedeno, otpušeno ili suspendirano zbog navodnih veza s klerikom Fethullahom Gulenom, za koji službena Ankara tvrdi da je orkestrirao pokušaj državnog udara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene