Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez je u kritičnom, ali stabilnom stanju - tvrde američke tajne službe. Chavez je 10. lipnja operiran na Kubi, a u međuvremenu su se pojavile glasine da se liječi od raka prostate iako je njegova Vlada objavila kako se radi o upali zdjelice.


Što se događa s Chavezom zanima brojne stanovnike Venezuele, ali i američke tajne službe. Pozivajući se na njih, jedan je dnevni list iz Miamija objavio da je predsjednik Venezuele kritično, iako nije na rubu smrti. Chavez je 10. lipnja, tijekom službenog posjeta Kubi, podvrgnut hitnoj operaciji, navodno zbog gnojne upale u području zdjelice. Državni vrh kaže da se predsjednik oporavlja i uskoro vraća u zemlju.

Vezani članci Maduro s putovnicama muškaraca koji su ga htjeli oteti Uhićena dvojica Amerikanaca i 11 drugih osoba: Planirali otmicu venezuelanskog predsjednika, on tvrdi da iza svega stoji Trump Kim Jong-un pojavio se u javnosti - 4 Anonimni južnokorejski dužnosnik tvrdi: Kim Jong Un nije bio na operaciji

'Komuniciramo s njim neprestano. On se informira o stanju u zemlji i zapovijeda. Ono što nama ostaje je da mu pružamo potporu', kazao je ministar vanjskih poslova Venezuele Nicolas Maduro.

U Venezueli su se pojavile glasine da se Chavez liječi od raka prostate. Oporba tvrdi da je potuustavno da upravlja zemljom iz inozemstva. 'Znaju da ne mogu pobijediti na izborima protiv zapovjednika Huga Chaeza i uvijek čekaju ovakvu situaciju kako bi preuzeli vlast, ali vrijeme desnice u Venezueli je sve dalje', kazao je Elias Jaua, potpredsjednik Venezuele.

Chavez se nakon gotovo dva tjedna šutnje jučer oglasio na Twitteru pozdravivši borce i voljeni narod. Venezuelski predsjednik gorljiv je kritičar SAD-a, poznat po čestim ekscentričnim javnim istupima.