Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčki premijer Alexis Tsipras pred Europskim parlamentom kazao je da će njegova vlada nastaviti s reformama.


Alexis Tsipras kaže kako ne smatra da za grčku situaciju krivi 'zli stranci', već da su grčke vlade godinama bile klijentelističke - jačale su korupciju i stvorile spregu između političke i ekonomske moći. 'Utajivanje poreza je poprimilo zabrinjavajuće razmjere', kazao je Tsipras, što je Europarlamentu izazvalo pljesak.

Vezani članci Slika nije dostupna TSIPRAS IMA VREMENA DO SRIJEDE U parlament poslan prijedlog zakona o sanaciji banaka Slika nije dostupna TSIPRAS SE RIJEŠIO 'POBUNJENIH' Smijenio ministre koji su protiv reformi

Kaže da novac koji je dobiven za spas Grčke i europskih banaka nije stigao do grčkog naroda. 'Posljednjih pet godina Grčka je bila laboratorij za politiku štednje i rezova. To se pokazalo neuspješno. Grčki javni dug mora postati održiv', tvrdi Tsipras.

Iz EU poručuju 'Do detalja smo razradili scenarije za izlazak Grčke iz eurozone'

'Došao sam pred vas s jakim mandatom dobivenim od grčkog naroda. Nećemo se sukobiti s Europom, već želimo zajedno rješavati probleme koji su ugrozili nas i eurozonu. Europa se nalazi na kritičnom raskrižju. Tražimo trajno rješenje za dugovnu krizu, ovo nije grčki, ovo je europski problem, i zahtijeva europsko rješenje. Moramo postići održiv i iskren kompromis koji će spriječiti povijesni lom', rekao je Tsipras u svom govoru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook