Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko Foto: Afp

Na sastanku Vijeća nacionalne sigurnosti predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko naredio je formiranje dobrovoljne teritorijalne obrane.


"Situacija trenutačno nije laka i vremena su takva da bi bilo primjereno da svaki čovjek bude sposoban rukovati oružjem", rekao je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku Vijeća sigurnosti i time objasnio naredbu o formiranju dobrovoljne teritorijalne obrane.

O pitanju rata koji traje u bjeloruskoj blizini Lukašenko je ponovio ranije rečene riječi.

"Bjeloruska vojska borit će se jedino ako naša zemlja bude napadnuta. U slučaju čina agresije na nas odgovor će bit brz, primjeren i oštar. U međuvremenu želim i tražim da svaki čovjek zna barem zaštiti svoj dom i svoju obitelj, a u konačnici i našu zemlju", kazao je Lukašenko.

Aleksander Lukašenko i Vladimir Putin - 1 Putin se sastao s jedinim europskim saveznikom: Lukašenko otkrio uvjet za borbu uz Rusiju

Ministar obrane Viktor Hrenin dodao je kako bi spomenuta teritorijalna dobrovoljna obrana trebala imati između 100.000 i 150.000 dobrovoljaca, a i više ako bude potrebno. U Bjelorusiji je trenutačno oko 50.000 profesionalnih vojnika.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju