Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka policija reagirala na

Akcija protiv islamskih salafista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija provela je u četvrtak ujutro u sedam saveznih pokrajina veliku akciju protiv osoba osumnjičenih za pripadnost salafističkim organizacijama

Tri organizacije pod povećalom su njemačkih vlasti, rekao je glasnogovornik ministarstva, ne precizirajući o kojima je riječ. Njemački ministar unutarnjih poslova Hans-Peter Friederich donio je u četvrtak odluku o zabrani organizacije "Milatu Ibrahim".

Pročitajte i ovo Albania, ilustracija Odbijen suprugov zahtjev Almin otac ispričao šokantne detalje: "Što su sve vidjele oči te djece, duša me boli" Alma A. s djecom potraga i dalje traje Strašan slučaj šokirao regiju: Alma je s troje djece skočila u rijeku zbog muža nasilnika, objavili da su pronašli tijelo druge djevojčice

>> Jordan: Uhićeno 70 salafista zbog napada na policiju

Policija je u sklopu akcije pretražila gotovo 70 zgrada, privatnih stanova, džamija, škola i udruženja, a najvažnije su bile u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i Hesenu. Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalija Ralf Jaeger izrazio je zadovoljstvo akcijom, ocijenivši da je riječ o "odlučnom koraku službi sigurnosti u borbi protiv opasnih ekstremista".

"Današnja operacija dokazuje da odlučno jačamo pritisak na salafiste i da smo korak ispred te pobune protiv demokracije", dodao je. Procjenjuje se da u Njemačkoj živi oko 2500 salafista.(Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene