Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Interni dokument ministarstva

"Spol određuje status pojedinca": Washington bi mogao ukinuti pravno priznavanje transrodnih osoba

Donald Trump, predsjednik SAD-a (Foto: AFP)
Donald Trump, predsjednik SAD-a (Foto: AFP) Foto: Afp
Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa planira uskoro definirati seksualni identitet prema spolnim organima koje osoba ima pri rođenju, izvijestio je New York Times u nedjelju. To bi moglo lišiti transrodne osobe mogućnosti da budu službeno priznate kao takve.

Američko ministarstvo zdravstva predlaže, u internom dokumentu do kojeg je list došao, utvrđivanje pravne definicije spolnog identiteta.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump

"Spol određuje status pojedinca kao muško ili žensko, prema nepromjenjivim biološkim osobinama koje se mogu identificirati po rođenju ili prije njega", piše ministarstvo u prijedlogu definicije, prenosi New York Times.

"Spol koji je naveden u rodnom listu osobe mora predstavljati definitivan dokaz spola osobe, osim ako ga ne pobiju pouzdani genetski dokazi ", dodaje se u tekstu.

Od dolaska u Bijelu kuću u siječnju 2017. Donald Trump je promijenio nekoliko mjera zaštite transrodnih osoba i zajednice LGBT osoba. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene