Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP Plivanje: Tri nova svjetska rekorda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Svjetskom plivačkom prvenstvu u Melboureu danas su oborena još tri svjetska rekorda.

Na 200 metara leptirovim stilom Phelps je danas s rezultatom 1:52.09 isplivao novi svjetski rekord i nakon zlatnog odličja u štafeti 4 x 100 slobodno i jučerašnjeg zlata na 200 slobodno, kada je oborio rekord Iana Thorpa, 21-godišnji Amerikanac se danas i treći puta popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Pročitajte i ovo Plivanje za doček - 1 Silvestrovo Posljednji pozdravi 2023. godini uz tradicionalno kupanje: "Htjeli smo obilježiti kraj ove godine na lijep način" Slika nije dostupna SP plivanje: Phelpsu zlato i svjetski rekord na 200 m slobodno

Srebrno odličje osvojio je Kineski plivač Wu Peng s vremenom 1:55.13, a brončano Rus Nikolay Skvortsov. 

Amerikanka Leila Vaziri postavila je novi svjetski rekord na 50 metara leđno na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu - 28.16.

Vaziri je najbolje vrijeme na svijetu isplivala u polufinalu popravivši za tri stotinke sekunde dosadašnji rekord njemačke plivačice Janine Pietsch sa Europskog prvenstva u Berlinu 2005. godine.

"Ovo prvenstvo je nevjerojatno. Svjetski rekordi padaju kao od šale. SP pršti od energije i vjerujem kako će biti još rekorda," kazala je američka plivačica, te dodala: "Nisam očekivala tako dobar rezultat. Ovu disciplinu ne plivam često i zbog toga sam iznenađena što sam isplivala svjetski rekord."

Francuska "čelična" Laure Manaudou osvojila je zlatno odličje i na 200 metara slobodnim načinom isplivavši pri tome i novi svjetski rekord koji sada iznosi 1:55.52.

Srebrno odličje pripalo je Njemici Anniki Lurz s rezultatom 1:55.68, dok je broncu osvojila Talijanka Federica Pellegrini s vremenom 1:56.97.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene