Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP plivanje: Oboren svjetski rekord u štafeti 4X200 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženska američka štafeta na 4x200 metara osvojila je naslov svjetskih prvakinja u Melbourneu s novim svjetskim rekordom koji sada iznosi 7:50.09 minuta.

Natalie Coughlin, Dana Vollmer, Lacey Nymeyer i Katie Hoff popravile su stari rekord za 79 stotinki, a kojega su držale Njemice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SP plivanje: Zlato i svjetski rekord za Natalie Coughlin na 100 m leđno Slika nije dostupna SP plivanje: Phelpsu zlato i svjetski rekord na 200 m slobodno

Srebro su osvojile Njemice Meike Freitag, Britta Steffen/, Petra Dallmann i Annika Lurz sa 7:53.82, a broncu Francuskinje Alena Popchanka, Sophie Huber, Aurore Mongel i Laure Manaudou sa 7:55.96. 

Amerikanka Leila Vaziri osvojila je naslov svjetske prvakinje na 50 metara leđno. 

Vaziri je za zlato izjednačila vlastiti svjetski rekord koji je
postavila u polufinalu sa 28.16 sekundi. Srebro je sa 28.46 osvojila Bjeloriuskinja Aliksandra Herasimenia, a broncu domaća plivačica Tayliah Zimmer sa 28.50.

Australka Jessicah Schipper osvojila je zlatnu medalju na 200 metara leptir. 

Svjetska rekorderka Scipper je do svjetskog naslova stigla s vremenom od 2:06.39 minuta, srebro je osvojila Amerikanka Kimberly Vanderberg sa 2:06.71, a broncu Poljakinja Otylia Jedrzejczak sa 2:06.90. 

Talijan Filippo Magnini i Kanađanin Brent Hayden podijelili su naslov svjetskog prvaka u elitnoj disciplini 100 slobodno.

Branitelj naslova svjetskog prvaka iz Montreala Magnini i Hayden doplivali su u finalu do istog vremena - 48.49 sekundi, pa su po prvi puta u povijesti Svjetskih prvenstava na 100 slobodno zlato dobila dvojica plivača. Magnini je postao tek treći plivač u povijesti koji je obranio svjetsko zlato na 100 slobodno nakon Matta Biondia i Aleksandra Popova, dok je Hayden svojoj zemlji donio prvo svjetsko odličje uopće u ovoj elitnoj disciplini.

Bronca je pripala Australcu Eamonu Sullivanu (48.47), veliki favorit za zlato Amerikanac Jazon Lezak bio je tek peti (48.52), a svjetski rekorder u ovoj disciplini Nizozemac Pieter van den Hoogenband šesti (48.63). Nizozemac je svjetski rekorder i dvostruki olimpijski pobjednik na 100 slobodno, ali nikad na svjetskim prvenstvima nije uzeo zlato.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene