Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački reprezentativac i do ove sezone igrač Bayera iz Leverkusena - Jens Nowotny, u nedjelju Zagrebu potpisao trogodišnji ugovor s aktualnim prvakom Hrvatske, zagrebačkim Dinamom.


32-godišnji Nowotny koji igra na poziciji stopera najjače je inozemno ime u povijesti hrvatske nogometne loge.

Vezani članci Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U Poreču priveden 83-godišnji Nijemac, snimao je djecu bez odjeće u kampu Slika nije dostupna Napušta li Jens Nowotny Dinamo?

Nowotny je na španjolskoj Mallorci popustio nagovaranjima izvršnog dopredsjednika kluba Zdravka Mamića i kapetana momčadi Zorana Mamića, koji je s Nowotnyjem igrao tri sezone u Njemačkoj. 

Nijemac je najzvučnije ime prijelaznog roka u Hrvatskoj i svakako će poboljšati izglede hrvatskog prvaka za proboj u elitnu Ligu prvaka. 

Nowotny je od 1991. do 1996. godine igrao u Karlsruheu, a pravu je karijeru napravio od 1997. do 2006. u Bayeru iz Leverkusena, za koji je odigrao 231 utakmicu i postigao 4 pogotka.

Za njemačku je reprezentaciju debitirao 1997. godine, a otad je nanizao 47 utakmica, uz 1 pogodak. Sudjelovao na Europskim prvenstvima 2000. i 2004., te na Svjetskom prvenstvu 2006. na kojem je igrao samo utakmicu za treće mjesto s Portugalom.