Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko dana nakon što mu je Branko Ivanković pokazao izlazna vrata zagrebačkog Dinama njemački nogometaš Jens Nowotny (33) zaključio je nogometnu karijeru.


Najskuplje Dinamovo ovogodišnje pojačanje uskoro očekuje još jedna operacija koljena i za njega je ova sezona već bila završena. Svjestan kako ga očekuje dugotrajan oporavak Nowotny se odlučio za odlazak u mirovinu.

Vezani članci Slika nije dostupna Jens Nowotny oprostio se od nogometa Slika nije dostupna Nowotny odlazi dobrovoljno

'Kada dođe kraj onda je kraj. Jednom se i to moralo dogoditi.
Posljednja ozljeda koljena je samo ubrzala moj oproštaj,' izjavio je Nowotny u razgovoru za njemački 'Kicker', dodavši kako se od svog posljednjeg kluba Dinama rastao na prijateljski način i bez ikakvih repova.

Nowotny je za Dinamo odigrao tek 11 utakmica, a prvi put koljeno je ozlijedio prošlog kolovozu na utakmici protiv Međimurja. Nedavno se ponovo požalio na bolove u koljenu što ga je opet udaljilo s terena. 

Posljednji put za'Modre' je nastupio 2. prosinca u gradskom derbiju protiv Zagreba (2:1), što mu je, sada ispada, i posljednja službena utakmica u karijeri.

'Nakon 15 godina igranja ne žalim niti za jednim svojim potezom. Imao sam sjajnu karijeru, a vrhunac sam doživio na posljednjem Svjetskom prvenstvu gdje je njemačka reprezentacija osvojila treće mjesto,' dodao je Nowotny koji je u dresu 'Elfa' odigrao 48 utakmica i postigao jedan pogodak.

Nowotny je karijeru započeo u Karlsruheru u čijim je redovima proveo pet sezona (1991-1996), a zatim je deset sezona igrao za Bayer Leverkusen. 

S 'Apotekarima' je imao ugovor do 2008. godine ali se zbog novačanih potraživanja, liječenja i rehabilitacije, te sudskog procesa morao s njima rastati ranije uz otpremninu od 4.9 milijuna eura. 

Bivši klub odmah mu je isplatio četiri milijuna, a ostatak će dobiti u iduće dvije godine. U Bundesligi je ukupno odigrao 231 utakmicu i postigao četiri pogotka.