Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemački policajci na EURU 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osamsto njemačkih policajaca bit će vrijeme Eura 2008. upućeni u Austriju kao ispomoć tamošnjim olicijskim snagama - izjavio je u ponedjeljak austrijski ministar unutarnjih poslova Guenther Platter.

Platter je dodao da će njemački policajci biti raspoređeni u Beču i Klagenfurtu gdje će se igrati susreti B skupine u koju su, uz domaćina, reprezentaciju Austrije, svrstane reprezentacije iz susjednih zemalja, Njemačke i Poljske te Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pet okrivljenika USKOK podigao optužnicu protiv policajaca: Otvorili vatru pa lažirali izvješće Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

"Ocijenili smo da će neki susreti iz skupine B biti visoko rizični pa smo zbog toga zamolili Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova za pomoć u ljudstvu" - kazao je Platter na konferenciji za novinare.

Euro 2008. bit će otvoren 7. lipnja utakmicom Švicarska - Češka u Baselu, a dan kasnije počinje natjecanje i u Austriji bečkim usretom Austrije i Hrvatske.

"Hrvatski navijači frenetično, ali korektno bodre svoje igrače. No, nama je poznato da su oni i pravi pirotehnički majstori. Stoga ne možemo isključiti incidente do kojih može doći između njih i snaga sigurnosti, jer UEFA i mi ne želimo pirotehniku na tribinama naših stadiona. Istoga dana, u Klagenfurtu igraju reprezentacije Njemačke i Poljske, a među njihovim navijačima ima popriličan broj 'kreatora izgreda'. Nadamo se da se tom prigodom neće ponoviti ružne scene iz Dortmunda 2006. kad su se iste reprezentacije sučelile na SP-u. Tada je policija uhitila više od 400 navijača iz oba tabora. Mi očekujemo dolazak velikog broja navijača iz Njemačke pa će nam pomoć njemačkih policajaca i te kako dobro doći" - zaključio je Platter.

Tijekom Eura 2008. u Austriji će na utakmicama biti angažirano ukupno 27.000 austrijskih policajaca, 1500 vojnih specijalaca i 800 njemačkih policajaca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene