Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Leonardo u Ajaxu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ajax iz Amsterdama jučer je predstavio svoju novu nadu, 23-godišnjeg brazilskog napadača Leonarda.

"Leonardo je brz i tehnički nadaren igrač koji može igrati na bilo kojoj poziciji u napadu. On je dobitnik u igri jedan na jedan i to nam je vrlo važno", rekao je tehnički direktor Ajaxa Martin van Geel.  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka Može li Dinamo protiv Ajaxa do prvih europskih bodova? Slika nije dostupna Nevjerojatna fotografija FOTO: Djeca uslikala NLO iz automobila

Leonardo je 19. prosinca potpisao 2,5-godišnji ugovor vrijedan 750.000 eura od kojih će dio uzeti bivši klub Breda.  

Ajax je trenutačno drugi u nacionalnom prvenstvu s 42 boda iz 20 utakmica i 11 bodova zaostatka za aktualnim prvakom PSV-om iz Eindhovena.

Nizozemski klubovi inače često 'vrbuju' mlade Brazilce. Romario i Ronaldo igrali su za PSV prije transfera u Barcelonu.

Leonardo je iz Rio de Janeira došao u Feyenoord još kao tinejdžer i postao jedan od najperspektivnijih u Nizozemskoj ligi. S Feyenoordom je 2002. osvojio u Kup UEFA, no tada su zaredale ozljede. 

"Ne želim gladati u prošlost već u budućnost.", izjavio je Leonardo za Ajaxovu web stranicu. "U mojim razgovorima s Martinom van Geelom i trenerom Henkom ten Cateom ja sam razvio povjerenje i dobar 'feeling' o Ajaxu. Također, i moja obitelj smatra da se moj stil igre najbolje uklapa u Ajaxovu momčad", dodao je. 

Leonardo, koji je dva puta igrao i za brazilsku mladu reprezentaciju, prošle je sezone iz 14 utakmica postigao 8 golova, no u ovoj je sezoni malo 'zaspao' i postigao je tek 2 pogotka u 17 odigranih susreta. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene