Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kup Uefa: Njemački klubovi kreću po naslov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj stanica do finala Kupa Uefa koje će se ove godine održati na stadionu Manchester Citya sve je manji. Sutra su na rasporedu prvi susreti osmine finala i na putu do završnice ostalo je još samo 16 imena. Među klubovima koji su preživjeli pet rundi 'čištilišta' najviše je njemačkih klubova.

Bundesliga ima čak četiri predstavnika, Bayern Muenchen, HSV, Werder, Bayer Leverkusen i većina stručnjaka se slaže kako Nijemci ove sezone imaju najviše izgleda za osvajanje naslova. Do sada im je to uspjelo šest puta, a posljednji njemački klub koji je slavio u najmasovnijem europskom kupu bio je Schalke 1997. Već sada se zna da će Nijemci sigurno imati jednog predstavnika u četvrtfinalu, jer HSV i Bayer Leverkusen igraju međusobno.

Pročitajte i ovo Noćni klub PRIDRŽAVAJU LI SE MJERA? Ne, ovo nisu arhivske snimke: Bili smo u noćnom izlasku u dalmatinskom gradu koji je u četvrtak imao 26 novozaraženih koronom Slika nije dostupna Industrija na koljenima Noćni klubovi u borbi s koronavirusom: "Mi smo zemlja u kojoj ljudi vole ići van, to je dio naše kulture. Nije to samo ekonomska katastrofa..."

"Kup Uefa je posve drugačije natjecanje od Bundeslige. Malo znače naši rezultati u prvenstvu i činjenica što se nalazimo na trećem mjestu," kazao je trener HSV-a Huub Stevens, dok glavni igrač Hamburga, Rafael van der Vaart smatra kako su izgledi za prolaz jednaki. Susjedi na ljestvici Bundeslige ove sezone su igrali dva puta - u Hamburgu je slavio domaćin 1:0, dok je u Leverkusenu bilo 1:1.

"Obje momčadi imaju po 50 posto izgleda. Bayer igra sjajno i imaju fantastičnu sezonu," dodao je kapetan HSV-a. Stevens na koncu ove sezone napušta Hamburg i vraća se u domovinu gdje će preuzeti PSV Eindhoven, no želi se od momčadi u čijim redovima uspješno igra i naš Ivica Olić oprostiti jednim trofejom.

"Bilo bi sjajno kada bi navijačima podarili pobjedu u Kupu Uefa," dodao je Nizozemac. HSV je bio europski prvak (1983), slavio je u Kupu pobjednika kupova (1977) i Intertoto kupu (2007, 2005), no u Kupu Uefa je najdalje stigao do finala 1982. godine u kojem je izgubio od švedskog IFK Göteborga.

Njemački lider Bayern Munich u prvom susretu gostuje u belgiji kod Anderlechta, dok će Werder našeg Ivana Klasnića i Jurice Vranješa gostovati u Glasgowu protiv Rangersa. Bayer je još uvijek u igri za tri trofeja (prvenstvo, Kup Uefa, njemački Kup), a kako Bavarci trenutačno igraju teško je očekivati da ih Anderlecht može zaustaviti, posebice što je Bayern u šest dosadašnjih susreta samo jednom izgubio od momčadi iz Bruxellesa.

"Idemo do kraja. Naš cilj je poznat, pokušat ćemo osvojiti tri trofeja," kazao je Brazilac Ze Roberto. Werder i Rangers do sada nikada nisu igrali međusobno, međutim između ova dva sastava nema previše nepoznanica. Oba suparnika dobro su snimljena i analizirana.

"Dobro smo proučili igru škotskog sastava. Morao obratiti pozornost na Barrya Fergusona i Nacha Novoa, on su ključni igrači Rangersa," kazao je napadač Werdera, Aaron Hunt. Domaćinu problem predstavlja neigranje suspendiranog Jeana-Claudea Darchevillea.

Osim Nijemaca i Englezi imaju pristojan broj predstavnika u osmini finala. Engleske boje predstavljat će tri kluba - Tottenham, Bolton i Everton. Tottenham je prvi pobjednik Kup Uefa i u osmini finala ga očekuje iznimno neugodan suparnik PSV Eindhoven. Tottenham je ove sezone već osvojio jedan trofej (Liga Kup), no u Londonu žele i drugu 'kantu'. Everton gostuje kod Fiorentine, dok će Bolton pokušati nastaviti svoju neočekivanu seriju i protiv Sportinga. 

Marseille će nakon što je izbacio moskovski Spartak, ponovo igrati s Rusima, ovoga puta s druge strane će stajati ruski prvak Zenita u čijim redovima igra naš Ivica Križanac. U portugalsko-španjolskom okršaju snage će odmjeriti Benfica i Getafe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene