Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FIFA suspendirala Keniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fifa je na neodređeno vrijeme suspendirala Kenijski nogometni savez zbog kaosa koji vlada u kenijskom nogometnom prvenstvu, priopćila je danas Međunarodna nogometna federacija.

Naime, Kenijski nogometni savez i tamošnje Udruženje prvoligaša spore se oko nadležnosti nad prvenstvenim natjecanjem.

Pročitajte i ovo Belišće zbog pirotehnike Trenutak do katastrofe: Dječak na utakmici za dlaku izbjegao teške ozljede, raketa ispaljena iz publike pogodila ga u glavu! Slika nije dostupna Naguravali se kod ulaza Kenija: Na nogometnom derbiju poginulo devet navijača

 Fifa je upozorila Kenijski nogometni savez da se ne smije uplitati u prvoligaško natjecanje, jer to spada u nadležnost Udruženje prvoligaša Kenije.

Rok za riješenje ove situacije istekao je 18. listopada. No, budući da spor nije riješen, Fifa je donijela odluku o suspenziji Kenijskog nogometnog saveza. Za vrijeme trajanja suspenzije kenijski klubovi i nacionalna reprezentacija neće moći sudjelovati u međunarodnim natjecanjima.

Tako je u samo dvije godine Kenijski nogometni savez po drugi puta zaradio suspenziju od Fife. Godine 2004. Fifa ih je suspendirala zbog toga što su se kenijske vlasti miješale u poslove Nogometnog saveza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene