Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki tajkuni George Gillett i Tom Hicks kupili su engleski nogometni klub Liverpool za 470 milijuna funti (više od 712 milijuna eura).


Liverpoolov čelnik, (a inače i većinski vlasnik), David Moores ostat će počasni predsjednik kluba do kraja života. 

Vezani članci Slika nije dostupna DIC želi ulagati u Liverpool, Amerikanci ne žele prodati Slika nije dostupna Vlasnici Liverpoola priznali sastanak s Klinsmannom

"Ovo je velik korak naprijed za Liverpool", rekao je Moores.

Za popodne je sazvana konferencija za novinare na kojoj će biti objavljeni svi detalji. 

Gillett, inače vlasnik američkog hokej kluba Montreal Canadiensa, udružio je 'snage' s Hicksom, (također vlasnikom HNL kluba Dallas Stars i basseball momčadi Texas Rangers) kako bi nadvisili ponudu Dubai International Capitala od prošlog tjedna. 

Čini se da je presudio dogovor oko stadiona. Naime, Hicks je poznat po tome što svojim klubovima osigurava fantastične stadione, a navodno je novi vlasnički duo obećao da Liverpool novi Stanley Park stadion neće morati dijeliti s drugim klubovima. 

Gillett je u prvotnoj ponudi predlagao da se stadion iznajmljuje i drugim klubovima kako bi se smanjili troškovi i maksimalno povećala zarada. 

Hicks i Gillett podijelit će troškove preuzimanja 50-50. 

Trenutačno se u američkom vlasništvu nalaze Manchester United i Aston Villa, a sada im se pridružio i Liverpool. 

Liverpool je čak 18 puta bio prvak Engleske, te 5 puta prvak Europe, što nije uspjelo niti jednom drugom engleskom klubu.