Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DONIRAO ZA KAMPANJU

Plenković o izjavama Kolinde Grabar-Kitarović: 'Više bih se zabrinuo za istupe njenih konkurenata, ne znaju baš previše o političkom sustavu i o ovlastima"

Premijer Andrej Plenković u Koprivnici se osvrnuo na izjavu predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović koja je poručila da će se otvoriti nova radna mjesta na kojima će Hrvati zarađivati 8000 eura putem interneta.

Predsjednička kandidatakinja Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je u Osijeku rekla da će otvoriti nova radna mjesta te da će Hrvati preko interneta zarađivati 8000 eura.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Slika nije dostupna Bio i premijer Popili kavu na Cvjetnom trgu: Članovi Vlade i HDZ-ovci potpisali za Kolindu Grabar-Kitarović

Na tu se izjavu kandidatkinje na predsjedničkim izborima u Koprivnici u ponedjeljak osvrnuo i premijer Andrej Plenković rekavši da je sve već pojašnjeno. ''Koliko sam ja razumio, riječ je o referenci na razgovore koje je predsjednica vodila s dužnosnicima i državnicima Izraela, za djelatnost ljudi koji bi poslove obavljali u ICT sektoru'', rekao je premijer i poručio da nema što dodati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hvalila Škorinu pjesmu Grabar-Kitarović: "Već imam dogovore s nekim državama da Hrvati rade preko interneta i zarađuju 8000 eura"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna otkrivamo detalje Pitali ste se koji je to posao preko interneta za koji možete dobiti 8 tisuća eura? Imamo odgovore

Kada je riječ o donacijama za kampanju Kolinde Grabar-Kitarović, Plenković kaže da mu se čini da je sve u redu. I sam je premijer za kampanju predsjedničke kandidatkinje donirao 10.000 kuna. "Mislim da, što se tiče podrške predsjednici, HDZ na svim mogućim razinama, na svim stranačkim tijelima podržava, sudjeluje u kampanji i u financiranju. Odluka tko će i od članova osobno pridonijeti je individualna odluka koja ni na koji način nije koncertirana ili orkestrirana bilo kakvom stranačkom stegom", rekao je Plenković.

Na pitanje smeta li mu opravdavanje izjava koje predsjednica daje za kampanje, Plenković kaže da bi se ''više zabrinuo za ono što se nudi na tržištu kao alternativa i konkurenti''. ''Mislim da konkurenti, za razliku od nje, ne znaju baš previše niti o političkom sustavu, kamoli o ovlastima ili politici koju bi vodili'', rekao je i dodao da "dosad nisu primijetili" da predsjednička kandidatkinja izbjegava sučeljavanja.

''Glasanje je tajno''

Ministar državne imovine Mario Banožić izjavio je kako bi sve članove HDZ-a koji neće glasati za njihovu kandidatkinju trebalo izbaciti iz stranke, no premijer ministrovu izjavu nije htio pojasniti. "Nisam ovdje da interpretiram izjave. Treba imati na umu sljedeće - HDZ, sva tijela i svi članovi podržavaju Kolindu Grabar-Kitarović", odgovorio je Plenković.

U vezi mogućih sankcija za HDZ-ovce koji neće glasati za Grabar-Kitarović odvratio je kako "koliko zna, glasanje u Hrvatskoj još uvijek je tajno". (V.P./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene