Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poduži popis

Katarina Peović objasnila zašto je odbila rukovati se s Kolindom Grabar-Kitarović: ''To nije stvar kućnog odgoja''

Predsjednička kandidatkinja Katarina Peović
Predsjednička kandidatkinja Katarina Peović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Predsjednička kandidatkinja Katarina Peović Galerija 1/1 >>
Predsjednička kandidatkinja Katarina Peović objasnila je zašto se na sučeljavanju odbila rukovati s Kolindom Grabar-Kitarović.

''Moje odbijanje da se rukujem s KGK na jučerašnjoj debati nije stvar kućnog odgoja, kako to ona komentira, već političkog stava'', počela je svoje objašnjenje Katarina Peović, kandidatkinja na predsjedničkim izborima.

Pročitajte i ovo Katarina Peović (Foto: Dnevnik.hr) Poruke iz Pule Peović: "Uzvik Za dom spremni potrebno je zabraniti" Predsjednička kandidatkinja Katarina Peović VELIKI INTERVJU Katarina Peović za DNEVNIK.hr: ''U socijalizmu smo dostizali najrazvijenije zemlje, a danas idemo unatrag''

Objasnila je zašto smatra da se Kolindi Grabar-Kitarović ne bi trebala davati ruka ''ako nam je do solidarnosti, jednakosti, pravde i pravednosti, dobrobiti svih ljudi''.

Kandidatkinju i aktualnu Predsjednicu naziva KGK, a kaže da je ona u studenom prošle godine za zasluge u ratu odlikovala Tanju Belobrajdić, protiv koje je podnesena kaznena prijava koja je sadržavala svjedočanstva 24 zarobljenika o brutalnom premlaćivanju u vojnom istražnom centru Lora u Splitu.

''KGK je odbila oduzeti odlikovanja šestorici osuđenih u Hagu, među kojima su i Slobodan Praljak i Dario Kordić osuđeni za ratne zločine. KGK je aplaudirala Mađarskoj po pitanju izbjegličke krize, zazivala vojsku na granicama, za američku televiziju CNBC izjavljivala da izbjeglice nanose štetu hrvatskom turizmu (što statistike nisu pokazale), ona potiče nezakonito postupanje policije prema imigrantima koje se push-backovima kroz zelenu granicu protjeruje u BiH'', napisala je Peović.

Dalje navodi da je pomilovala osuđene za gospodarski kriminal koji su povezani s njezinim donatorima u kampanji Leona Sulića, koji je iz Croatia busa izvukao 15 milijuna kuna, i Danka Seitera, bivšeg člana Uprave Karlovačke banke, koji je osuđen zbog opraštanja milijunskog kredita poduzetniku Nikoli Hanželu, a on je pak bio najveći donator predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović (uplatio je 197 tisuća kuna).

''KGK je u svojem mandatu poticala 'bolne rezove', ekonomske mjere štednje te doslovno pozivala strane diplomate da pojačaju pritisak na lokalne političare kako bi 'proveli nužne reforme', što će reći da pojačaju pritisak u smjeru rezanja radničkih prava, radnih mjesta, mirovina, izdavanja za zdravstvo i obrazovanje. KGK je poticala militarizaciju društva, zagovarala izdašno financiranje vojske, poticala kupovine oružja, skupih vojnih aviona, jačala ulogu Republike Hrvatske u NATO-u i poticala još izdašnije financiranje vojnih misija'', objasnila je Katarina Peović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene