Predsjednička kandidatkinja Radičke fronte i SRP-a Katarina Peović poručila je u subotu u Puli, gdje se družila s građanima da demokratski socijalizam 21. stoljeća jedini može osigurati uvjete za zadovoljavanje potreba svih ljudi.

Galerija Katarina Peović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednička kandidatkinja Katarina Peović - 1 +0 Predsjednička kandidatkinja Katarina Peović

"U ovoj predsjedničkoj kampanji od svih kandidata dobili smo manje-više slične odgovore da je potrebno samo ugušiti i iskorijeniti korupciju pa onda ostaviti slobodno tržište da radi svoje", rekla je Peović, kandidatkinja na predsjedničkim izborima, naglasivši kako ona, za razliku od njih, smatra da je slobodno tržište veliki problem.

Vezani članci Slika nije dostupna Dan u kampanji s Katarinom Peović: "Treba stati iza rokera koji su bili dovoljno hrabri da kažu stvari koje nisu bile popularne" Predsjednička kandidatkinja Katarina Peović Katarina Peović za DNEVNIK.hr: ''U socijalizmu smo dostizali najrazvijenije zemlje, a danas idemo unatrag''

Da je samo dovoljno riješiti korupciju smatraju pripadnici od desnice i radikalne desnice pa čak do pripadnika centra, primijetila je Peović.

No, Radnička fronta i ona smatraju da koncept slobodnog tržišta nakon trideset godina treba propitati i ponuditi ona rješenja koja bi stanovnike kao radnike i ljude stavila u bolju poziciju u ovoj zemlji.

"Pitajte stanovnike Pule što misle o slobodnom tržištu ako uzmemo u obzir Uljanik i ono što se dogodilo s Uljanikom", rekla je ta kandidatkinja.

Komentirajući odluku Visokog prekršajnog suda po kojoj uzvik pjevača Marka Perkovića Thompsona "Za dom spremni" iz pjesme "Bojna Čavoglave" ne predstavlja nezakonito ponašanje, Peović je rekla da taj uzvik treba apsolutno osuditi kao zločinački jer je, kako je rekla, "služio u zločinačke svrhe".

"Sve interpreteacije koje ga povezuju s operama i sličnim su izmišljene i prazne priče. Uzvik Za dom spremni potrebno je zabraniti i to vrlo jasno i izričito", zaključila je Peović. (Hina)


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju