Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pridružila se i Marijana Sumpor

Pametno i Fokus predstavili nove koalicijske partnere, u politiku kao nezavisni ide i Davor Huić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisna lista Zagreb i nezavisni kandidat Davor Huić pridružili su se koaliciji stranaka Pametno i Fokus.

Koalicija stranaka Pametno i Fokus na parlamentarnim izborima dobila je pojačanje Nezavisne liste Zagreb i nezavisnog kandidata Davora Huića.

Pročitajte i ovo Gordana Rusak Bez ijednog mandata Bandić loše prošao i u Zagrebu, na pitanje o lokalnim izborima nije htio, nego je poručio: "Vidimo se ujutro u 7 na Domovinskom mostu" Slika nije dostupna "Ukinimo birokraciju 19. stoljeća" Performans o birokraciji u Hrvatskoj: "'Fali ti jedan papir' jedna je od najiritantnijih rečenica koje čovjek može čuti"

Koalicija na izbore izlazi kako bi ujedinila političke snage, grupacije i pojedince koji žele otvoriti put za modernu, progresivnu i uspješnu Hrvatsku. ''Želimo moderno i tolerantno građansko društvo koje štiti manjine, poštuje različitosti i ljudska prava. Želimo pravu alternativu HDZ-u i SDP-u, onu koja se neće bojati provoditi reforme'', kazala je na predstavljanju koalicijskih partnera čelnica stranke Pametno Marijana Puljak.

Kad je riječ o suradnji s Fokusom, Puljak podsjeća na to da stranku čine načelnici i gradonačelnici koji su u svojim lokalnim sredinama u praksi primijenili sve ono za što se Pametno zalaže već godinama. Istaknula je da joj je izuzetno drago što se koaliciji pridružuju Nezavisna lista Zagreb i Davor Huić.

''Marijana Sumpor, zastupnica u Skupštini grada Zagreba, stručnjakinja je koja se dugi niz godina bavi participativnim strateškim planiranjem i upravljanjem, dok se nezavisni kandidat Davor Huić godinama zalaže za transparentno upravljanje javnim novcem i poduzetničke slobode'', naglasila je Puljak.

Predsjednik Fokusa Davor Nađi kaže da su Pametno i Fokus odlična kombinacija znanja, dosljednosti i djela.

''U Nezavisnoj listi Zagreb prepoznali smo partnera koji se aktivno zalaže za provođenje dobrih praksi u Zagrebu, na isti način kao što provodimo i mi u Svetoj Nedelji, poput transparentnosti javne nabave i prostornih planova. Veliko mi je zadovoljstvo da s nama na izbore ide i pionir u borbi za porezne obveznike, dakle za sve građane i poduzetnike, Davor Huić. Gospodin Huić već godinama živi krilaticu 'manji porezi', a mi smo u Svetoj Nedelji ukinuli šest vrsta poreza'', rekao je Nađi.

Predsjednica Nezavisne liste Zagreb Marijana Sumpor poručila je da koalicija dijeli zajednički pogled u budućnost, s orijentacijom na razvoj gospodarstva u suradnji s javnim sektorom.

Huić je poručio da se zalaže za ''manje poreze, efikasniju i transparentniju državu, veću odgovornost političara u trošenju našeg novca''. ''Taj svoj angažman sada nastavljam u jasnijem političkom kontekstu i čvrsto vjerujem da ova koalicija može isporučiti biračima ono što zaista žele – promjenu paradigme, a ne samo druge ljude u istoj vrsti igre'', rekao je nezavisni kandidat Davor Huić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene