Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa više neće biti isto

Koalicija Možemo! traži promjene i bolju skrb: „Osobe s invaliditetom ne mogu doći do prijeko potrebnih terapija“

Bojan Glavašević
Bojan Glavašević DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bojan Glavašević Bojan Glavašević Foto: DNEVNIK.hr Možemo!: Uključiti osobe s invaliditetom - 2 Možemo!: Uključiti osobe s invaliditetom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ana Alapić Galerija 1/3 >>
Iz koalicije stranaka Možemo! na predstavljanju kandidata za šestu izbornu jedinicu istaknuli su probleme osoba s invaliditetom tijekom krize koronavirusa. Najavili su veću brigu i uključenje osoba s poteškoćama u razvoju u društvo.

Na predstavljanju kandidata u šestoj izbornoj jedinici koalicija stranaka Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, OraH, Zagreb je naš i Za grad upozorila je da u vrijeme korona krize djeca s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom ne mogu doći do prijeko potrebne rehabilitacije i terapija.

Pročitajte i ovo Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama Dalija Orešković TKO JE DALIJA OREŠKOVIĆ? Karamarka je stajala odlaska s vlasti, a Milanović ju je nazvao samodopadnom narikačom

Borit će se, kažu, da to promijene kao i za donošenje zakona o inkluzivnom dodatku kojim bi se osobama s invaliditetom povećale naknade i uključenost u društvo.

„Također ćemo se boriti da kroz sustav imamo osigurane sve terapije i ortopedska pomogala koja su nužna za djecu s teškoćama u razvoju, a ne da roditelji sad moraju voditi udruge, pisati projekte i aplicirati na EU projekte kako bi njihova djeca dobila adekvatne terapije i adekvatna ortopedska pomagala“, najavila je Ana Alapić iz koalicije Možemo!.

Bojan Glavašević najavio je kako će građani zajedno s platformom na izborima pokazati da se u Hrvatskoj dogodila promjena. „Nakon što mi uđemo u Sabor, ništa više neće biti isto baš kao što ni gradska skupština nije bila ista“, zaključio je Glavašević.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene