Iz koalicije stranaka Možemo! na predstavljanju kandidata za šestu izbornu jedinicu istaknuli su probleme osoba s invaliditetom tijekom krize koronavirusa. Najavili su veću brigu i uključenje osoba s poteškoćama u razvoju u društvo.

Galerija


Na predstavljanju kandidata u šestoj izbornoj jedinici koalicija stranaka Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, OraH, Zagreb je naš i Za grad upozorila je da u vrijeme korona krize djeca s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom ne mogu doći do prijeko potrebne rehabilitacije i terapija.

Vezani članci Đorđe Balašević I hrvatski političari se opraštaju od Balaševića: "Bio je glas razuma u vremenu koje je razum napustilo u potpunosti'' Odavanje počasti u Vukovaru Koalicija ljevice u Vukovaru odala počast žrtvama: "Vijenac je i za moju baku i djeda, ali i za nevine Srbe"

Borit će se, kažu, da to promijene kao i za donošenje zakona o inkluzivnom dodatku kojim bi se osobama s invaliditetom povećale naknade i uključenost u društvo.

„Također ćemo se boriti da kroz sustav imamo osigurane sve terapije i ortopedska pomogala koja su nužna za djecu s teškoćama u razvoju, a ne da roditelji sad moraju voditi udruge, pisati projekte i aplicirati na EU projekte kako bi njihova djeca dobila adekvatne terapije i adekvatna ortopedska pomagala“, najavila je Ana Alapić iz koalicije Možemo!.

Bojan Glavašević najavio je kako će građani zajedno s platformom na izborima pokazati da se u Hrvatskoj dogodila promjena. „Nakon što mi uđemo u Sabor, ništa više neće biti isto baš kao što ni gradska skupština nije bila ista“, zaključio je Glavašević.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr