Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2021.

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović: "Rješavanju nekih pitanja - pristupio bih drugačije od Obersnela"

Aktualno Galerija Marko Filipović, kandidat za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, kandidat za gradonačelnika Rijeke Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Filipović, kandidat za gradonačelnika Rijeke, i Sabina Tandara Knezović Galerija 1/2 >>
Nakon 20 godina vladavine Vojka Obersnela došlo je vrijeme i za druge. Nikad više kandidata u utrci za Rijeku. Među kandidatima za gradonačelnika Rijeke je i SDP-ov Marko Filipović koji je bio gost u Dnevniku Nove TV gdje je s njim razgovarala Sabina Tandara Knezović.

Dva mandata zamjenik je gradonačelniku Vojku Obersnelu, a tako je nevidljiv. Filipović je to komentirao riječima: "Ne bih rekao po anketama da sam nevidljiv. Vodimo u svim relevantnim istraživanjima".

Pročitajte i ovo Izlazne ankete Rijeka Više kandidata za drugi krug Izlazne ankete za gradonačelnika Rijeke: Zasad je puno neizvjesnosti, SDP nikad lošiji Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Rijeke Odgovorili na osobna pitanja Najveće životne pogreške, kućanski poslovi i glazba: Kandidati za gradonačelnika Rijeke otkrili što će prvo učiniti nakon pandemije

"Iza mene je osam godina rada kao zamjenik, prije toga rad u privatnom sektoru, poznajem svaki kutak Rijeke. Izbori se dobivaju na Kantridi, Pećinama, Vežici i u našim mjesnim odborima", dodao je Filipović.

"Razgovaram s ljudima već jako dugo, komuniciram, prisutan sam", dodaje Filipović. Navodi da je Vojko Obersnel obilježio posljednjih 20 godina riječke politike. 

"Naravno da kad izlazim iz njegove sjene, neke stvari bih učinio brže. Ja sam u ovih osam godina mogao sugerirati, nisam donosio odluke. Mislim da možemo puno ubrzati rad Gradske uprave u smislu bolje koordinacije", rekao je Filipović.

Drugačijeg karaktera od Obersnela

Drugačijeg je karaktera. "Vojko je imao svoj stav i karakter, ja imam drugi pristup s ljudima, ne kažem da je on bolji ili lošiji, ali definitivno u rješavanju nekih pitanja - pristupio bih drugačije", opisao je Filipović.

Obersnel se znao verbalno sukobljavati. "To je bio dio njegovog stila, on je Vojko Obersnel, ja sam Marko Filipović", kazao je.

Navodi da misli kako se neće tući s kišobranima kao Obersnel.

O Marinu Miletiću

O tome što se događa u Rijeci u kojoj se Marin Miletić uspio toliko nametnuti, kaže: "Rijeka je uvijek bila otvoren i tolerantan grad, podrška SDP-u i SDP-ovim kandidatima nikad nije bija upitna, mislim da je ovo neki maksimum koji desnica može dosegnuti u Rijeci".

Najopasnijim protukandidatima smatra one koji će ući u drugi krug. "Vidim da je borba za drugi krug neizvjesna između tri ili četiri kandidata. Meni je žao što nismo uspjeli okupiti kandidate na ljevici i stvoriti tu možda jednu širu koaliciju", rekao je Filipović.

"Svi drugi su centar i desno od centra, a tu prije svega mislim upravo na Miletića", naveo je Filipović.

Može li gubitak Rijeke naštetiti Grbinu?

Misli li da bi politička sudbina Peđe Grbina mogla ovisiti o tome hoće li dobiti ili izgubiti Rijeku, kazao je: "Ima dobre adute. To će odrediti Riječanke i Riječani. Peđa Grbin je dobio najviše preferencijalnih glasova u Rijeci".

Dodaje da je svjestan tereta i odgovornosti koje nosi sa sobom na ovim izborima.

O autobusnom kolodvoru

Za autobusni kolodvor navodi kako se tu ne radi samo o kolodvoru.

"To je puno veći projekt vrijednosti cca 50 milijuna eura i Grad je učinio sa svoje strane sve što je mogao. Imamo gotovu građevinsku dozvolu i moramo pronaći privatnog investitora s kojim to možemo odraditi", rekao je Filipović.

"Nismo htjeli u doba one prve financijske krize, ali ni ove sada, COVID situacije, ići u dodatno zaduženje gradskog proračuna", zaključio je Filipović.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene