Nakon što je ministar pravosuđa Ivan Malenica rekao da je prof. Zlata Đurđević eliminirana iz izbora za predsjednika Vrhovnog suda, predsjednik Zoran Milanović nije dugo čekao s reakcijom.


Milanović se na društvenim mrežama ispričao studenticama i studentima koje je možda uvrijedio spominjanjem u izjavi na Cresu. Navodi i kako je siguran da bi svatko od njih mogli predavati Malenici bolje i kvalitetnije nego on njima.

Vezani članci Rijeka: Predsjednik Republike sudjelovao na svečanosti otvorenja Dječje kuće - 1 Milanović žestoko branio Đurđević: "Plenković je ružan. Ne mislim fizički. Ovo je divljačka uvreda žene. Pupovac? Prljavi. Njonjo? Zao" Andrej Plenković Plenković o izboru čelnika Vrhovnog suda: "Sad je sto posto jasno da to neće biti Zlata Đurđević"

"Studentice i studente stručnih studija nepotrebno sam spomenuo u svog javnom istupu u Cresu. Ako ih je moja izjava uvrijedila, ispričavam im se jer mi to nije bila namjera. Dapače, siguran sam da bi svaka studentica i student stručnih studija mogli predavati ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici bolje i kvalitetnije nego on njima", napisao je Milanović na Facebooku.

Studentice i studente stručnih studija nepotrebno sam spomenuo u svog javnom istupu u Cresu. Ako ih je moja izjava...

Objavljuje Zoran MilanovićČetvrtak, 25. ožujka 2021.


Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica nakon sjednice Vlade ranije je novinarima objasnio zašto je prof. Zlata Đurđević eliminirana iz izbora za predsjednika Vrhovnog suda iako je sama rekla da će se javiti na ponovljeni javni poziv.

Kazao je kako se već ranije govorilo da se situacija može riješiti tako da predsjednik Milanović od Državnog sudbenog vijeća zatraži ponovno raspisivanje javnog poziva, što je predsjednik i učinio.

Upitan znači li to da se Zlata Đurđević na poziv ne treba ni javljati, Malenica kaže kako se ona može javiti kao i svaki drugi kandidat.

Iz Milanovićeva ureda danas su poručili kako predsjednik Državnom sudbenom vijeću za predsjednika Vrhovnog suda neće predložiti niti jednog od prijavljenih kandidata te predlaže žurno ponavljanje javnog poziva.