Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život u Hrvatskoj

Trg kakav imaju oni nema nitko u svijetu, a dok pjevaju bećarac, izvlače novac iz EU fondova bolje od mnogo većih gradova

Aktualno Galerija Život u Hrvatskoj: Pleternica - 6 Život u Hrvatskoj: Pleternica - 6 Foto: DNEVNIK.hr Život u Hrvatskoj: Pleternica - 1 Život u Hrvatskoj: Pleternica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Život u Hrvatskoj: Pleternica - 9 Život u Hrvatskoj: Pleternica - 9 Foto: DNEVNIK.hr Život u Hrvatskoj: Pleternica - 8 Život u Hrvatskoj: Pleternica - 8 Foto: DNEVNIK.hr +4 Život u Hrvatskoj: Pleternica - 7 Galerija 1/9 >>
Od 1997. godine kad je postao grad - Pleternicom vlada HDZ. Grad ima proračun od oko 66 milijuna kuna. Prema posljednjem popisu, u njemu žive 11.323 stanovnika. 457 osoba je nezaposleno.

Dobro došli u Pleternicu, na jedinstven trg u svijetu - Trg bećarca! Onaj koji, kad se pogleda iz zraka, izgleda poput slavonskih polja. U izgradnji je i Muzej bećarca, koji će svoja vrata otvoriti do kraja godine. Muzej se gradi s pomoću europskog novca.

Pročitajte i ovo Općina Jarmina - 1 Nakon listića viška Ponovljen drugi krug izbora: Jarmina dobila novog načelnika, nezavisnog Gorana Ilekovića Slika nije dostupna osjeća se moralnim pobjednikom Ferić se ne miri s porazom, najavio žalbu Ustavnom sudu: ''Pokazalo je da su izbori za župana u Istri kontaminirani''

Pleternica je u top deset hrvatskih gradova po povlačenju EU sredstava, zbog čega je postala veliko gradilište, a sve zahvaljujući poduzetničkom inkubatoru. Do danas su izgradili multimedijski centar, koji promovira prirodnu baštinu, a posjetiteljima nudi multimedijsku izložbu na kojoj mogu vidjeti proširenu i virtualnu stvarnost.

Život u Hrvatskoj: Pleternica - 6 Život u Hrvatskoj: Pleternica - 9 (Foto: DNEVNIK.hr)

U izgradnji je i srednja škola. Investira se i u gospodarstvo. Pleternica je i prvi hrvatski grad koji ima vlastitu hidroelektranu koja osigurava električnu energiju za javnu rasvjetu. Iako se svake godine bilježi porast broja poduzetnika i obrtnika, mnogi mladi ipak su napustili grad jer posla nema za sve.

Kanalizacija još nije stigla u mnoga okolna mjesta. Grad Pleternicu naime čini čak 38 sela. Pleternicom prolazi vinska cesta - ruža i vina. Novac iz europskih fondova, vinogradi i turizam karte su na koje igraju Pleterničani. Ako se dobro izmiješaju, bećarac će se ovdje još dugo pjevati.

Više o životu u Pleternici doznajte iz videa priloženog u galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene