Pravu oluju svojim plakatima izazvao je nezavisni kandidat za zamjenika vukovarsko-srijemskog župana iz redova srpske nacionalne manjine - Dragan Crnogorac. Svojim je biračima poručio da kažu - ne Oluji.

Galerija Vukovarski izbori: Provokacije oko Oluje - 3 Dragan Crnogorac Vukovar, ilustracija +5 Vukovarski izbori: Provokacije oko Oluje - 2

Izborni plakati podigli su prašinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

''Oluju i Bljesak ne smijemo i ne možemo slaviti jer Oluja i Bljesak predstavljaju stradanje srpskog naroda u Hrvatskoj'', govori Dragan Crnogorac, nezavisni kandidat za zamjenika vukovarsko-srijemskog župana.

Dobio je prijetnje, kaže, a Državno izborno povjerenstvo zatražilo je njegovo očitovanje.

''Neka nam onda kažu - vi o tome ne smijete govoriti, Srbima je o tome zabranjeno govoriti'', komentira.

Kandidatu za zamjenika gradonačelnika Vukovara iz srpske manjine ništa nije sporno.

''Naš stav o Oluji je poznat i mene kao zamjenika gradonačelnika i Demokratskog saveza Srba, dakle Oluju u smislu posljedica koje je ona donijela za srpski narod kao etničko čišćenje'', rekao je Srđan Milaković, DSS-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika.

Bivši stranački šef obojice to osuđuje.

''Svako tko ovo vrijeme koristi za to da bi raspirivao međuetničku mržnju, pozivao na nasilje, nema našu podršku'', rekao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Krešo Beljak u mladosti Još jedan političar po uzoru na Jandrokovića objavio fotografiju iz mladosti: ''Mišića nažalost nema, teretane su baš tada bile iz nepoznatog razloga zatvorene...''

Hamas pogodio Izrael Stručnjak za vanjsku politiku o sukobu Izraela i Palestinca: " U njihovim odnosima ništa se neće promijeniti na bolje". Nije optimističan ni oko duljine trajanja sukoba

Kritika dolazi i s ljevice i desnice.

''Njegov slogan pokazuje da pojedinci koji na taj način žele skupljati političke poene sigurno ne čine dobro ne samo sebi nego i pripadnicima svoga naroda'', izjavio je Nikola Mažar, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika.

Suprotno od svojih sunarodnjaka iz redova Srpske nacionalne manjine razmišlja nezavisna kandidatkinja koja se poklonila žrtvama Domovinskog rata.

''Zaboraviti ne trebamo, ne moramo i ne možemo, ja to razumijem, ali naravno da nema tog osjećaja mržnje i ovih stvari koje se i dandanas događaju, nakon 30 godina'', rekla je Tatjana Mirić, nezavisna kandidatkinja za zamjenicu župana.

Budućnost Vukovara u nedjelju će odrediti birači.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju