Ilustracija
Ilustracija Foto: MUP

Stotinjak mladića odjevenih u crno u nedjelju je kraj križa u Vukovaru razvilo transparent "Koljači i zločinci tabu su tema. Hrvate se u zatvor za uzvike sprema", potvrdila je vukovarsko-srijemska policija napominjući kako u njihovom ponašanju nisu utvrdili kršenje javnog reda i mira.


Iz policije ističu da su okupljanje skupine mladića nadzirali od početka te u njihovom ponašanju nije utvrđeno kršenje javnog reda i mira.

Vezani članci Dražen Živić Stručnjak o napadu na dječaka: "Vukovar je traumatizirana zajednica koja traži osjetljiv i pažljiv pristup. Najbolje je liječiti ratne rane i traume ako krenemo od djece" Milorad Pupovac Pupovac o napadu iz mržnje u Vukovaru: "Ovo je alarmantan čin netolerancije, agresivnosti i nepoštivanja razlika"

"Razvili su transparent koji se spominje u medijima ali taj se natpis može odnositi na bilo što. Nismo imali razloga za bilo kakvo postupanje", kazao je Hini glasnogovornik PU Dragoslav Živković.

Naveo je i kako policija nije evidentirala izvikivanje bilo kakvih uzvika, ali ukoliko u međuvremenu dođu do drugačijih saznanja spremni su reagirati, poručio je.