Damir ili Davor? - 3
Damir ili Davor? - 3 Foto: Screenshot/HDZ Trešnjevka Sjever

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković optužio je medije da su kandidata te stranke za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima Davora Filipovića namjerno zvali krivim imenom - Damir. No isto pogrešno ime upotrijebila je jedna podružnica te stranke još u veljači.


Andrej Plenković optužio je medije da su namjerno pogrešno izgovarali ime kandidata HDZ-a za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima i umjesto Davor Filipović ga zvali Damir, te mu time odmogli tijekom kampanje.

Zanimljivo je da Plenković tvrdi kako su novinari namjerno nazivali kandidata krivim imenom kako bi mu odmogli u kampanji, dok je isto ime napisano na stranici HDZ-a Trešnjevka Sjever još 10. veljače ove godine.

Iako je u tekstu ispravljena pogreška, u URL-u je ostalo ime - Damir. Čak i u tražilici, svi oni koji su upisali krivo ime kandidata Filipovića, mogli su doći do spomenutog teksta.

Damir ili Davor? - 3
Damir ili Davor? - 1 (Foto: Screenshot/HDZ Trešnjevka Sjever)

Plenković se obrušio na medije

Nakon što se Plenković na medije obrušio u ponedjeljak ujutro, o istoj je temi govorio i poslijepodne, nakon sastanka u vrhu stranke.

"Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba doživio je bezobrazluk i divljaštvo. Pojedini voditelji na televizijama Nova TV i RTL namjerno su mu kao slučajno govorili ime ne bi li ga dezavuirali", rekao je Plenković.

Davor Filipović i Andrej Plenković Komentar Maše Vejnovića: Novinari su stvarno skandalozni - kako su mogli pogriješiti ime najpoznatijeg zagrebačkog HDZ-ovca?

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Premijer se od izbornog neuspjeha vadi napadajući medije: "Imamo evidenciju, to nisu lapsusi. Mediji nisu svete krave"

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Valentine Baus otkud mu takve informacije, premijer je poručio kako je i više nego očito da je to rađeno namjerno.

"Svi oni koje sam ja danas spomenuo krivo su navodili ime kandidata HDZ-a. Dogodilo se dva puta, imamo evidenciju. Isto se događalo i u nekim tiskovnim medijima. To nisu lapsusi, lapsus je Branko Bačić, ovo su namjerne stvari. To nije udar na medije. Nisu mediji svete krave, pa da o tome ne možemo govoriti. Lapsus? Pa nekoliko puta?" rekao je.