Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori

Davor Huić kandidat Fokusa za zamjenika zagrebačkog gradonačelnika: "Ukidanje prireza i smanjenje bespotrebnih rashoda gradskog proračuna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugogodišnji predsjednik udruge poreznih obveznika Lipa, poduzetnik Davor Huić priključio se kampanji Davora Nađija i bit će kandidat stranke Fokus za zamjenika zagrebačkog gradonačelnika, izvijestila je u nedjelju ta stranka.

Huić se zalaže za transparentnost, niže poreze i racionalnije trošenje javnog novca, što je Zagrebu, nakon dugogodišnje vladavine Milana Bandića i partnera, nužno potrebno, ističe Fokus.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor SMJENA U KLUPAMA Nakon izbora novi ljudi dolaze u Sabor, ali neki će - sjediti na dvije fotelje: "Koliko su aktivni kolege moji zastupnici, ja ću opet biti najaktivniji" Bojan Ivošević Otkrio detalje iz djetinjstva Tko je Bojan Ivošević? Trpio nasilje u djetinjstvu jer mu je otac Srbin, a kampanju mu je obilježio antisemitski komentar

Kandidaturu za zamjenika gradonačelnika Huić je najavio video spotom "Vrijeme je za rezove" u kojemu motorna pila simbolizira stvarne rezove, a ne kozmetičke promjene, poput onih koje nude ostali kandidati, kažu u stranci.

Davor Nađi već je predstavio rezove u gradskom proračunu teške 3,2 milijarde kuna. Oni bi omogućili ukidanje prireza, tj. vraćanje građanima gotovo milijardu kuna njihova novca te usmjeravanje više javnog novca u projekte od kojih bi građani imali opipljive i stvarne koristi, kao što su infrastrukturni projekti, rješavanje problema otpada i slično. Uštede bi se ostvarile smanjenjem broja radnih mjesta, subvencija i transfera.

"Ukidanje prireza i smanjenje rashoda"

"Snažno se zalažem za ideje koje Davor Nađi zagovara - ukidanje prireza i smanjenje bespotrebnih rashoda gradskog proračuna, koji je u zadnjih deset godina nerazumno i bespotrebno udvostručen."- rekao je Huić.

Huićevu kandidaturu komentirao je i Nađi: "Jako mi je drago da mi se u utrci za gradonačelnika Zagreba pridružio Davor Huić, koji se niz godina sustavno i djelotvorno bori za smanjenje porezne presije, racionalnije trošenje novca poreznih obveznika, transparentnost i brži ekonomski rast. Huić je uspješno zaustavio uvođenje poreza na nekretnine.“

Nađi i Huić najavili su i model koji će se sigurno svidjeti marljivim zaposlenicima: "Od uštede 650 milijuna kuna na smanjenju broja zaposlenih, 150 milijuna kuna će se preusmjeriti u nagrađivanje zaposlenika, koji kvalitetno odrađuju svoj posao. Trećini najboljih zaposlenika to je prilika za godišnju nagradu od prosječno 10.000 kuna po zaposlenome.“


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene