Ilustracija
Ilustracija Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Policija je u splitskom predgrađu rastjerala vjernike koji su se okupili na blagdan Cvjetnice.


U splitskom predgrađu Barutana u nedjelju su se na blagdan Cvjetnice počeli okupljati vjernici, a na zamolbu policije, koja ih je pri dolasku pred crkvu podsjećala na mjere zaštite od epidemije koronavirusa, oni su se razišli i vratili u svoje domove, potvrdili su u splitskoj policiji.

Vezani članci Epidemija koronavirusa u BiH U BiH 274 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminulo šest osoba, među njima i pripadnik oružanih snaga Crna Gora Crna Gora spašava turističku sezonu: Rusi mogu u državu bez ikakvih uvjeta

"Policija je građane podsjećala na mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničenjima društvenih okupljanja te su se građani nakon toga razišli", rekla je za Hinu Sanja Nazlić iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Lokalni su mediji izvijestili da su se građani na misi u tom splitskom predgrađu okupili na poticaj svećenika koji je to ubrzo i sam potvrdio.

"Uvijek ću pozivati vjernike..."

Don Josip Delaš rekao je kako je on pozvao vjernike da dođu na misu za blagdan Cvjetnice jer smatra da i u crkvi ljudi mogu biti raspoređeni na udaljenosti od dva metra kako to propisuju mjere nacionalnog stožera Civilne zaštite.

"Ja sam pozvao vjernike na današnju misu u Crkvu Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sirobuji i uvijek ću pozivati da dođu oni koji mogu", rekao je don Delaš za Hinu.

Po njegovim riječima, i u crkvi se može napraviti raspored vjernika tako da oni budu udaljeni jedan od drugog dva metra.

"Danas se ispred crkve uoči predviđenog početka mise bilo okupilo više desetaka vjernika, ali oni nisu ušli u crkvu pošto ih je policija u tomu onemogućila", rekao Delaš.

Dodao je kako je on u crkvi služio misu na kojoj je bilo nekoliko vjernika te je blagoslovio njihove maslinove grančice. Sirobuja je splitsko predgrađe koje se nekad zvalo Barutana. (Hina)