Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na mise uz razmak

Generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije otkrio kako će riješiti problem ako u crkvu dođe previše vjernika

Sutra je nedjelja, na misama se očekuje veći broj vjernika. Kako će se to kontrolirati pitao je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič monsinjora Miroslava Vidovića.

Generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović razgovarao je s reporterom Dnevnika Nove TV Marijem Juričem o mjerema opreza u crkvama tijekom epidemije koronavirusa.

Pročitajte i ovo Tomislav Novinščak Zoran prikaz zašto se zaraza toliko širi Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek Željka Karin, ravnateljica NZJZ SDŽ Nitko ih ni ne sprječava Mjere za Torcidu ne vrijede? Mimohod za Vukovar nisu prijavili, nisu se baš nosile ni maske, a svi nadležni peru ruke

Vidović kaže da je većina crkvi spremna za održavanje mise u skladu s uputama Nacionalnog stožera. Određena su posebna mjesta u skladu sa socijalnom distancom od dva metra te su postavljeni dezinficijensi na ulazu, a vjernici koji se ne osjećaju dobro ili su u samoizolaciji su pozvani da ne dolaze. Ako i dođe više ljudi nego što stane u crkvu prema uputama, Vidović kaže da ima dovoljno prostora oko crkve, a on vjeruje da su se svećenici pripremili s razglasima.

Preporuka je i da svi nose maske, a Vidović vjeruje da će vjernici koji odluče ići na mise to i poštovati, kao i tijekom ispovjedi.

"Župnike smo pozvali da nakon svake mise dezinficiraju, pogotovo one dijelove koji se diraju", kaže Vidović.

Monsinjor je kazao i kako će se održati proslava Sv. Duje te će crkva biti otvorena od ranog jutra, a tijekom dana održat će se više misa dok će se Crkva potruditi da se ponaša u skladu s mjerama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene